Veilig sportklimaat 

 

Een team binnen Quintus handbal heeft met elkaar en conform het NOC*NSF de richtlijnen voor een veilig sportklimaat opgesteld. Lees hieronder per categorie wat dit inhoud. Onder iedere bullet zit een link naar de uitleg.

 

 

Lees meer op Centrum Veilige Sport Nederland

Vertrouwenspersonen

De vertrouwenspersoon binnen Handbalvereniging Quintus is het eerste aanspreekpunt voor leden die persoonlijke, sport- of team gerelateerde problemen ervaren, zich onveilig voelen of klachten hebben, waaronder grensoverschrijdend gedrag. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, streeft ernaar het probleem helder te krijgen, kan begeleiden, adviseren en/of doorverwijzen, en bespreekt in het geval van een klacht hoe deze het beste aangepakt kan worden.

 

Voor een vertrouwenspersoon geldt dat de informatie die met hem/haar wordt gedeeld, vertrouwelijk wordt behandeld en in principe met niemand wordt deelt. Deze geheimhouding is een verplichting. In bijzondere gevallen is de vertrouwenspersoon (wettelijk verplicht) om een klacht te melden bij het bestuur.

 

Het begrip ‘grensoverschrijdend gedrag’ is breed en is voor iedereen anders. Naast seksuele intimidatie en discriminatie worden alle vormen van verbale, fysieke en mentale agressie tot ongewenst gedrag gerekend, ook sociale uitsluiting, negeren, pesten en stalken vallen hieronder.

 

Wanneer je denkt hulp nodig te hebben, neem dan contact op met de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon handelt volgens het opgestelde protocol. Je kunt dit opvragen bij hem/haar.

Troy Oranje

Mijn naam is Troy Oranje en speel in het eerste van Quintus. Ik ben 30 jaar oud en
in het dagelijkse leven geef ik gymles op het Melanchthon business school in Bleiswijk. Ik speel nu 4 jaar bij Quintus. Hiervoor heb ook bij Hellas en Ventura gespeeld.

 

Telefoonnummer (WhatsApp):
06-51002665

 

Email:
troyoranje@gmail.com

Marianne Reijgersberg

Ik ben Marianne Reijgersberg, (Ex)leerkracht Andreashof groep 8. Nu gepensioneerd en als grote hobby: “Mixed Media”. Ook een leven lang met man en kinderen langs het handbalveld gestaan. Ruim 25 jaar bestuurslid geweest.

 

Email:
mariannereijgersberg@yahoo.com

Lies Brabander

Mijn naam is Lies Brabander, 22 jaar oud en ik speel in dames 4 van Quintus. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Human resources management aan hogeschool Rotterdam. Op de zaterdagen werk ik bij de slagerij in Honselersdijk.

 

Telefoonnummer (WhatsApp):
06-21484186

 

Email:
brabanderlies@outlook.com

X