ASM bij Quintus Handbal, van senioren tot de E-jeugd

Op zondag 12 juli jl. is voor de Quintus trainers uit alle categorieën een workshop over ASM (Atletic Skills Model) georganiseerd. Deze workshop is een onderdeel van het onlangs gepresenteerde jeugdplan.

Beide gespreksleiders Yvon op den Brouw en Pascal van Assendelft hebben zich na hun actieve carrière, in respectievelijk handbal en atletiek, verdiept in de wereld van het ASM. 

De afgelopen 2 jaar hebben de E- en F jeugd van Quintus Handbal op de vrijdagmiddag ASM training van beide trainers gehad. In het begin was het wennen want de bal kon je, op een enkele keer na, bijna altijd thuislaten. De trainingen waren in parcours vorm opgebouwd en de onderwerpen bestonden voornamelijk uit vallen, rollen, duiken, balanceren en loopvormen. Maar er werden ook andere sporten geoefend zoals pingpong, badminton, turnen en verschillende krachtsport onderdelen.

Zondagmiddag was er eerst een klein uurtje theorie, de dames gaven een presentatie in de Van der Knaap corner en vervolgens was het tijd voor het praktijkgedeelte. De oefengroep bestond uit 9 jongens en 6 meisjes, 2 uit de verschillende jeugdcategorieën A, B en C. Door de trainers Pascal en Yvon was een gevarieerd en uitdagend aantal oefeningen uitgezet die eerst door de oefengroep werden uitgevoerd.

Daarna was het onder het toeziend oog van voorzitter Eric van Steekelenburg de beurt aan de trainers om te ervaren wat de vaak simpel ogende oefeningen lastiger waren dan verwacht. Het praktijkgedeelte duurde ca 60 minuten en na het vragen kwartiertje zijn alle attributen gezamenlijk opgeruimd. 

Rest ons Yvon en Pascal te bedanken voor hun aanzet om ASM breed in de vereniging Quintus te implementeren. Nu zijn onze trainers aan zet!

Groet, Neso & Menno

X