Nieuw jeugdplan gaat van start! Bekijk hier het filmpje!

Afgelopen vrijdag is aangekondigd dat Westland Adviesgroep uit ’s-Gravenzande voor de komende 5 jaar sponsor wordt van Quintus Handbal jeugdopleiding. Zij ondersteunen met deze verbintenis het eveneens vanmiddag gepresenteerde plan voor de jeugdopleiding. Door de financiële steun kan Quintus hun talenten nog beter begeleiden in de weg naar de top in het Nederlandse en/of buitenlandse handbal. De samenwerking wordt aangegaan voor een langere periode, omdat Westland Adviesgroep gelooft in het langdurig begeleiden van de jeugd, net zoals ze dit doen voor hun klanten. De visie van de Westland Adviesgroep en Quintus Handbal sluiten dan ook goed bij elkaar aan.   

Jeugdopleiding 2020-2024 

Zowel bij de senioren als bij de jeugd is Quintus een toonaangevende vereniging. Elk seizoen weer wordt er meegedaan om de prijzen. “Het wordt echter tijd dat we onszelf belonen met echte prijzen” Daarom is vorig jaar het beleidsplan aangepast. De belangrijkste doelstelling die geherformuleerd is, is dat Quintus Handbal 1 keer in de 5 jaar landskampioen moet worden met daarbij als belangrijkste pijler de jeugdopleiding. “Wij geloven in onze jeugd en hun ambities. Zij zijn de belangrijkste groep om ons doel te verwezenlijken. Dit vereist echter wel een hoger prestatieniveau.” 

Hoe gaan wij dat realiseren? 

“Ons plan, dat naadloos aansluit op het plan van het NHV talentontwikkeling, zorgt ervoor dat de speelstijl van Quintus Handbal nog meer past bij het hedendaagse handbal. Hierbij ook kijkend naar andere handbal landen zoals Duitsland, Denemarken, Zweden enz.” 

Voor de uitvoer van het plan zijn hoofd jeugdopleiding dames (Menno de Klerk) en hoofd jeugdopleiding heren (Neso Sjaponjic) aangesteld. Er zullen meer trainers opgeleid en begeleid gaan worden. Daarnaast zullen de analyse faciliteiten intensiveren, zal de medische begeleiding verbeterd worden, wordt het Athletic Skill Model in de gehele vereniging geïmplementeerd en worden de talenten actief gevolgd en ondersteund. 

Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat talenten hun droom – schitteren bij een buitenlandse club of Quintus en Oranje- kunnen nastreven. 

X