Corona richtlijnen

 

Richtlijnen testen binnen een team

 

Bij gezondheidsklachten (symptomen die horen bij COVID-19) van een trainer, coach, speler van een bepaald team en iemand besluit zich te laten testen dan zijn dit te nemen stappen:

 

  1. Persoon die zich laat testen meldt dit aan het kader van het team (coach/trainer) Coach/trainer meldt dit vervolgens aan desbetreffende coördinator.

 

  1. Het team wordt via de groepsapp door de trainer/coach op de hoogte gebracht dat iemand zich laten testen en er geen training/wedstrijd zal plaatsen vinden totdat de uitslag er is

 

  1. Bij negatief testen wordt het trainen/wedstrijden weer direct opgepakt door het team. Mochten er nog klachten zijn dan blijf je wel thuis.

 

  1. Bij positief testen licht de coach van het team het bestuur van de vereniging in secretaris@quintushandbal.nl  (voor alle jeugdteams). Voor alle senioren (topsport en breedtesport) teams is Dorien Alleblas contactpersoon (dorien.alleblas@quintushandbal.nl).

 

  1. Bestuur zal na overleg met elkaar bepalen wie er binnen de vereniging verder geïnformeerd moeten worden. Het bestuur zal vervolgens ook het wedstrijdsecretariaat inlichten indien het NHV geïnformeerd dient te worden over het afzeggen van geplande wedstrijden.

 

  1. Het team gaat 10 dagen in thuisquarantaine indien zij door de GGD worden gebeld en in aanraking zijn geweest met de besmette persoon. De thuisquarantaine geldt niet voor kinderen tot 12 jaar. Voor meer informatie kijk hiervoor op de site van het RIVM of de GGD.

 

  1. In overleg met bestuur en trainer/coach van het team wordt er dan weer bepaald wanneer het team start met trainen en het spelen van wedstrijden.

 

 

Belangrijk om te weten:

  • Besmetting kan plaatsvinden als er meer dan 15 minuten minder dan 1.5m afstand is gehouden
X