Quintusblad

Het zal u wellicht zijn opgevallen dat de afgelopen 2,5 week er geen Quintusblad meer digitaal verzonden is.

De reden hiervoor zal u niet onbekend in de oren klinken, het Corona virus. Op het moment van verzenden van het Quintusblad week 11 werden er door de regering meerdere vergaande beperkingen opgelegd. Onder andere het sporten op sportcomplexen werd hiermee aan banden gelegd en het Nederlandse Handbal Verbond annuleerde het gehele programma. Het verzenden van het Quintusblad met primair onze programma’s leek ons op dat moment niet gepast.

De afgelopen weken zijn de beperkingen verscherpt en is ons complex verder op slot gegaan. De voorlopige prognose is dat tot en met 6 april er geen (sport)activiteiten op het Quintus complex zullen plaats vinden. Onze leden zijn dus de komende periode aangewezen op eventuele thuis trainingen die via meerdere sociale kanalen, waaronder de onze, worden verspreid.

Maar wat dacht u van het Vetheuls/Dorstig weekend wat gepland stond voor 4 en 5 april op ons complex. Vele vrijwilligers waren al druk bezig met alle voorbereidingen, van de pubquiz, tot de Q-lympics en alle festiviteiten. Ook zij zijn geconfronteerd met de beperkingen en hebben besloten dat de 2020 editie zal komen te vervallen in het voorjaar. Inmiddels heeft ook Hofland Van Geest besloten de vestiging in Kwintsheul tot nadere berichtgeving te sluiten.

Hoe zeer bovenstaande voor veel mensen als vervelend, hinderlijk en/of beperkend wordt ervaren, het is in onze optiek een kleine opoffering. We zien/horen dagelijks het nieuws met hierin veel (zorg)medewerkers dag in, dag uit bezig zijn om mensen te helpen en hopelijk te genezen van het virus. Mensen die in hun dagelijks (vitale) werk nu primair staan opgesteld om ons als inwoners van het land zo goed als het kan veilig te houden van verdere (gezondheids)risico’s. Maar ook te voorzien van eten en drinken door de bevoorrading van de winkels en het in de schappen leggen van al deze boodschappen.

Regionaal zien we een ander groot gevolg van het virus en het stil vallen van onze economische activiteiten, de bloemen- en plantenhandel ligt plat. Veel ouders/familieleden van onze leden, maar ook directe vrijwilligers en niet te vergeten sponsoren hebben het enorm zwaar door het wegvallen van de (inter)nationale handel. Een enorme klap voor deze ondernemers die toe hebben gewerkt aan de levering van mooie producten voor ons als consumenten en die nu niet geleverd/verkocht/vervoerd mogen en kunnen worden.

Gisteravond is door het Nederlandse Handbal Verbond een bericht naar buiten gebracht met betrekking tot verder verloop van de competitie. De strekking van deze verklaring is dat de handbalcompetitie 2019-2020 beëindigd is. De exacte details van deze beëindiging voor onze teams zullen we de komende periode in kaart brengen. We willen u dan ook vragen om onze website in de gaten te houden voor de meest actuele informatie.

Tot slotte vragen wij u allen om de richtlijnen van het RIVM op te volgen maar zeker ook oog en aandacht te hebben en te houden voor u naasten in deze periode.

Tekst: Maurice van Lis

X