Instromen bij een jeugdselectie van HV Quintus

Beste ouders, spelers en speelsters,

Talentontwikkeling

Bij HV Quintus speelt talentontwikkeling (TO) al jaren een centrale rol. De vereniging wil graag in de jeugd de basis leggen voor de prestaties van de seniorenselecties. Dit valt natuurlijk niet mee voor een “dorpsclub” als Quintus. Daarom is Quintus altijd een open vereniging, die talenten uit de regio graag de kans biedt om in te stromen bij de jeugdselecties van HV Quintus, om zo hun talent of ambitie door te ontwikkelen. We denken hierbij aan de leeftijdsgroep 12-16 jaar.

Ambitieuze handballers en handbalsters willen we als club zo graag helpen hun sportieve doelen te realiseren. We zijn ons bewust dat we als club daarbij soms ook maar een tussenstation kunnen zijn in zijn of haar handbal loopbaan. Sommige van de talenten zijn uitgegroeid tot A-internationals of hebben hun loopbaan voortgezet in als prof in het buitenland. Bij het afgelopen WK waren er 5 speelsters in de Oranjeselectie (Yvette Broch, Kelly Vollebregt, Kelly Dulfer, Tamara Haggerty en Rinka Duindam) opgenomen, die ook het Quintus shirt hebben gedragen. Yvette en Kelly hebben zelfs hun hele jeugd bij onze club gespeeld.

Voorwaarde voor TO is een goed programma en een goede trainingsgroep. Daarin kan de club steunen op ervaren gediplomeerde opleiders. In het programma is er ook aandacht voor specialisatietraining (keepers, opbouw, hoeken, cirkel), fysieke training (loopscholing en kracht) en taktische scholing (toernooien, theorie en video). Basis van TO en tophandbal is plezier in waar je mee bezig bent.

Uitgangspunt van het TO-beleid van Quintus is dat het talentvolle spelers en speelsters eigenaar zijn van hun eigen talent. We proberen als trainers ook mee te denken over de balans in programma tussen belasting en belastbaarheid. We proberen daar binnen ook ruimte te laten voor vereniging overstijgende trainingen (Handbalscholen, Oranjeselecties).

Proef trainen.

In de maanden januari, februari en maart bieden wij ambitieuze talentvolle spelers en speelsters graag de gelegenheid om vrijblijvend driemaal mee te trainen en te verkennen of hij/zij het niveau heeft om door te groeien naar de top en zich thuis voelt bij onze club.

Na de drie “proeftrainingen” volgt er een gesprek, waarin onze trainers de mogelijkheden van speler of speelster (zoon/dochter) binnen onze vereniging zullen aangeven.

Voorwaarde om deel te mogen nemen aan deze proeftrainingen is dat de eigen vereniging en hun trainer hiervan op de hoogte zijn. Trainingen of wedstrijden van de eigen vereniging gaan in de periode van “proef trainen” altijd voor.

Heeft Uw zoon of dochter belangstelling voor deze proeftrainingen bij Quintus handbal, dan verzoeken we U hem of haar aan te melden op website van Quintus handbal (www.quintushandbal.nl) door onder “vereniging” voor “lidmaatschap” en daarbij voor “proef trainen te kiezen”. Verder moeten daar: Naam, geboortejaar en huidige vereniging, team en contact gegevens ingevuld worden. Wij zullen dan reageren wanneer hij/zij kan aansluiten bij een reguliere training.

Omdat de verenigingen vermoedelijk in april al bij het NHV hun teams moeten aanmelden voor de competitie, adviseren we ouders van jeugdspelers en speelsters, die een overstap overwegen, al in maart een beslissing te nemen en dit kenbaar te maken.

Namens Quintus handbal

Jan van Kester, Menno de Klerk, Neso Saponjic en Britt Maarschalkerweerd

X