Zware blessure Kim van Vliet overschaduwt de eerste winst in competitie

Na een aantal weken van oefenwedstrijden is zaterdagavond de eerste wedstrijd gespeeld van de alternatieve competitie. De competitie bestaat uit 8 teams waarbij elk team 7 wedstrijden speelt.

Handbal Venlo is een van de teams die het afgelopen jaar heeft aangegeven dat zij kampioenskandidaat nummer 1 is. Dus gewaarschuwd hierdoor, lieten wij vanaf het begin van de wedstrijd zien dat we in staat zijn gelijk wedstrijdklaar te zijn en dat we iedere tegenstander genoeg weerstand kunnen bieden.

Een gelijk opgaande eerste helft waarbij de dekking goed, fel, hard en geconcentreerd stond. Aanvallend was er te weinig geduld en wilden we te snel afronden, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maakte, en Venlo in haar spel lieten komen. Mede door een hoog tempo van de wedstrijd was de stand met rust 13-14 in ons voordeel.

De 2e helft stond de dekking nog beter en werd Venlo onrustig. Door veel individuele acties en het inzetten van een 7e veldspeelster in de aanval probeerden zij meer te forceren. Dit had weinig impact op ons. Wij speelden de laatste 10 minuten rustig en doordacht uit, waarbij tot het einde de voorsprong werd behouden, met als resultaat een 27-30 winst.

Een terechte overwinning die helaas een schaduwzijde kreeg, omdat keepster Kim van Vliet in de 2e helft een, naar het zich laat aanzien, zware knieblessure heeft opgelopen.