Zware blessure Alex Koop

Twee weken voor het begin van de competitie in de BENE-League is Alex Koop getroffen door een ernstige blessure. De linkshandige hoekspeler van Quintus heeft tijdens de training een gebroken kuitbeen opgelopen. Bovendien is zijn enkel volledig uit de kom.

Koop vanuit het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft: ,,Zwaar balen om geen ander woord te gebruiken. Ik ben verkeerd geland na een sprong met dit als gevolg. Volgende week ga ik onder het mes om het allemaal te laten repareren. Eerst dus de operatie maar afwachten, want dan weet ik hoe mijn enkelbanden eraan toe zijn en hoe dus mijn revalidatie eruit gaat zien.”

De 27-jarige Koop is één van de bepalende spelers in het team van Quintus. Al jaren is hij vanuit de rechterhoek met zijn linkshandige schot een gevaarlijke schutter in de Heulse ploeg.

Hij was juist ook in de aanloop naar het BENE-League seizoen in vorm en verheugde zich op de nieuwe competitie op het hoogste niveau. ,,Het had zo’n mooi seizoen kunnen worden, maar helaas mag het niet zo zijn”, aldus de zwaar teleurgestelde maar niettemin optimistisch vooruitblikkende Koop vanuit zijn ziekenhuisbed.

Ook voor het technisch duo Jack van Lier/Geert Hinskens is het een forse tegenvaller.

,,We hadden het team op alle plaatsen sterk en dubbel bezet. Dan is het wegvallen van Alex een grote domper. Juist hem wilden we er als ervaren kracht graag bij hebben. Maar voor hem is het natuurlijk het ergste. Wij moeten door en zoeken naar andere oplossingen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN    

X