Winst Quintus Dames 1 op VOC Dames 1

Afgelopen zaterdag 27 maart was het tijd voor de 3e oefenwedstrijd. Na uitwedstrijden tegen SEW en Volendam stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen VOC.
VOC staat bekend om haar zeer snelle omschakeling en snelle spel. Gezien de voorgaande oefenwedstrijden van VOC wist Quintus dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.

Na alle (negatieve) testen van de teams, scheidsrechters en tijdwaarnemers, klonk om 18.30 uur het beginsignaal.
VOC ging met een razend tempo van start, en binnen no time scoorden zij via een break de 1-0.
Quintus wist daarentegen een snelle gelijkmaker te scoren. De teams scoorden afwisselen. Na 15 minuten wist Quintus, dat in ondertal stond,  een kleine voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong was uiteindelijk 4 doelpunten, maar VOC wist die achterstand met een paar snelle aanvallen weer terug te brengen naar een gelijke stand.

De teams waren aan elkaar gewaagd en fysiek spel werd niet geschuwd. Helaas pakte dit niet goed uit voor Celine Michielsen, die door een ongelukkige botsing geblesseerd het veld moest verlaten. Ruststand was in het voordeel van Quintus: 16-14.

Na rust ging het weer gelijk op. Na een minuut of 10 was het Quintus die het initiatief nam in de wedstrijd. Er werd goed offensief verdedigd en aanvallend werden er mooie combinaties gespeeld. Met nog 10 minuten op de klok was de stand 27-22. Het hoge tempo begon zijn tol te eisen. Het spel van onze dames werd slordiger, wat afgestraft werd door VOC. Langzaam maar zeker kwamen zij terug in de wedstrijd. Zij wisten met iets meer dan 2 minuten op de klok zelfs een voorsprong te pakken: 29-30. De aanval erop maakten wij de gelijkmaker. VOC had ruim één minuut om de wedstrijd uit te spelen. Door een snel balverlies ging deze kans echter voorbij. Quintus speelde een lange aanval, maar was in eerste instantie niet scherp in de afronding. De bal bleef echt in ons bezit. Een tweede schot werd in eerste instantie gekeerd door de keepster van VOC, maar kwam uiteindelijk weer in Quintus handen terecht en  werd goed afgerond.  Met nog 1 seconde op de klok kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand: 31-30.

Het was bij vlagen een zeer goede, snelle wedstrijd. Af en toe een dip in het spel, maar binnen het team zie je een stijgende lijn wat betreft samenspel en variatie. Daarbij is het mooi om te zien dat de jongste speelsters in het team, zich prima weten te handhaven op dit niveau.

Zaterdag 3 april a.s. staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. VZV komt dan naar de Heul. VZV heeft al haar oefenwedstrijden gewonnen (net als Quintus), dus belooft dit weer een mooie wedstrijd te worden. Zorg dus dat je om 18.30 uur weer klaar zit voor de livestream!