Wim van den Burg overleden

Dit weekend bereikte ons het droevige bericht dat onze trouwe supporter en ex-kaderlid Wim van den Burg is overleden. Hoewel we wisten, dat Wim zijn gezondheid broos en afnemend was, kwam het overlijden voor zijn geliefden toch onverwacht.

Wim kwam bij Quintus handbal, nadat zijn zoon Dansco rond 1985 de overstap maakte van de Rijswijkse handbalvereniging Animo naar Quintus om met de gouden generatie herenjeugd (met o.a. Pim van Velzen, Mario Verbraeken, Frank van der Zanden, Jan de Bakker etc.), o.l.v. onze voormalige jeugdtrainer Wim de Bakker te gaan spelen. Deze generatie door trainer Wim liefkozend de “handbalkabouters” genoemd, had landelijke succes. Ze werden in 1987 Nederlands kampioen bij de adspiranten. later kwam ook Dansco zijn zus Ilanit bij Quintus spelen, Zij raakte ook helemaal vergroeid met Quintus en Kwintsheul.

Via Dansco raakte ook vader Wim betrokken bij onze club. Hij voelde zich met zijn Haagse accent prima thuis tussen de Westlanders. Wim was in het verleden scheidsrechter op landelijk niveau. Daardoor had hij als supporter bij onze thuiswedstrijden ook altijd speciaal veel oog voor de arbitrage. Dit was vaak duidelijk hoorbaar. Gelukkig kenden veel van de scheidsrechters hem wel.

Zijn kennis van de arbitrage werd in onze club onderkend en Wim ging zich inzetten voor het aanleren van spelregelkennis en het begeleiden van (jeugd)scheidsrechters.

Dit seizoen was hij met zijn vrouw Tineke nog aanwezig bij het Wim de Bakker Toernooi in september. Ilanit is de laatste jaren te horen als speaker bij de wedstrijden van de heren en HA-jeugd. Helaas zal Wim daar in de toekomst niet meer bij zijn. Zijn vaste plaats op de eerste rij van de banken bij de ingang, blijft in het vervolg leeg.

De crematie van Wim is in de uitvaartcentrum Haagse Duinen op vrijdag 20 oktober om 15.30 uur. Correspondentie adres van de familie Van der Burg is Steenhouwersgaarde 49a, 2542 AB Den Haag.

We wensen als Quintus handbal Wim zijn vrouw Tineke en zijn kinderen Dansco en Ilanit, hun relaties en kinderen veel sterkte om het verlies van man, vader, schoonvader of opa te dragen.

Jan van Kester

X