Wim de Bakker toernooi 2020

In navolging van het jaarlijkse Peter Verjans-toernooi bij BFC in Beek (vernoemd naar de legendarische Limburgse handballer en heren jeugdtrainer Peter Verjans) en het Jack Stammes-toernooi in Aalsmeer (vernoemd naar de in Noord Holland legendarische heren jeugdtrainer Jack Stammes) organiseert Quintus Handbal in het weekend van 5-6 september voor de eerste maal het Wim de Bakker-toernooi voor onze herenjeugd genoemd naar onze Heulse legendarische heren jeugdtrainer  Wim de Bakker. Wim kwam uit een echt handbalgezin, zijn broers Boud, Jan, Frans en René hebben allemaal in heren 1 van Quintus gespeeld. Ook hun kinderen en kleinkinderen zijn al jarenlang betrokken bij onze club.

Bekijk hier het programma en de deelnemende teams / let op: het is helaas niet toegankelijk voor extra publiek, maar er is wel een livestream voor de heren A en B te vinden op het Youtube kanaal van Quintus.

In het  verleden heb ik vele jaren met Wim mogen samenwerken. Het idee om een handbal evenement op te zetten voor herenjeugd in zijn geest was tot nu toe niet opgepakt,. Dit veranderde toen de staf van huidige jongensjeugd met hierin Wim zijn neef Roel de Bakker en Wim zijn twee oude pupillen Mario Verbraeken en Jelle Melkert er van hoorden en met het opzetten van een jeugdtoernooi aan de gang gingen..

De filosofie van Quintustrainer Wim de Bakker was, “Toon respect voor je tegenstander maar tijdens een wedstrijd is er geen plaats voor bescheidenheid. Wim hield van technisch handbal waar plezier en lef (vliegertje, draaibal,etc.) van af spatte. Hij zag dat in zijn ogen destijds meer bij jongens handbal, dan bij meisjes handbal. We hebben hier vaak levendige discussies over gehad.

Helaas heeft het coronaprotocol voor het publiek en onze supporters ook invloed gehad op de opzet van dit toernooi. De HB speelt daarom op zaterdag en de HC en HA op zondag. Voor Quintus is het geweldig om na een onderbreking van twee jaar, de heren jeugdlijjn weer compleet te hebben! Jammer, dat we het publiek per dag moeten beperken want Wim vond dat handballers met hun spel ook juist het publiek moesten vermaken.

We heten hierbij alle deelnemende spelers, hun coaches en de scheidsrechters van harte welkom op het Quintus-complex in de Eekhout-hallen. We wensen iedereen mooie wedstrijden toe, met attractief handbal geheel in de geest van Wim.

Jan van Kester

X