Wim de Bakker Toernooi groot succes!

Afgelopen weekend vond de 3e editie van het Wim de Bakker Toernooi plaats. 21 teams uit Nederland en België streden in de A-, B- en C-jeugd om de Wim de Bakker Schaal. Op zaterdag en zondag werd de poulefase gespeeld met op zondagmiddag de finales. Dit jaar was er meer publiek dan in de voorgaande jaren en dat was ook duidelijk te merken aan de super gave sfeer die er was in de hallen!

Bij de C-Jeugd won Red-Rag/Tachos doormiddel van een penalty serie van Hercules. Het was de eerste keer dat er een penaltyserie nodig was bij het Wim de Bakker Toernooi. En het mooiste was dat de keeper van Red-Rag/Tachos de beslissende penalty scoorde! Bij de B-Jeugd wonnen de jongens van Velo van Hercules. Het werd 14-8 waardoor de schaal mee ging naar Wateringen. Ook bij de A-jeugd stond Hercules in de finale, maar ook hier gingen zij helaas zonder schaal naar huis. HUBO Handbal uit België bleek na 25 minuten toch de sterkste en won met 14-11. Voor het eerst dat er een internationale winnaar is!

Nieuw dit jaar was de prijs voor de Most Valuable Player. Bij de C-Jeugd ging de prijs naar Hercules opbouwer Siban Uhalo, die helaas door een blessure niet in de finale kon spelen maar in het toernooi toch een zeer sterke indruk achterliet. De prijs voor de MVP telt niet alleen bij doelpunten en assists, maar ook bij doelpunten voorkomen uiteraard. Bij de B-jeugd ging de prijs dan ook naar de keeper van Velo Tuan An Do die zijn team op de been hield met mooie reddingen. Bij de A-Jeugd werd opbouwspeler van HUBO Handbal Alex Dupont gekozen als MVP. Hij hielp zijn team ook naar de winst in de finale door prachtige passes en keiharde schoten.

Via deze route willen wij nogmaals alle vrijwilligers die dit weekend tot een succes hebben gebracht bedanken en zien wij jullie graag volgend jaar weer terug! Wij denken alweer na over volgend jaar hoe we het toernooi nog meer kunnen laten groeien.

Namens de organisatie,

Roel de Bakker, Jelle Melkert en Jolanda Michielsen

X