Wim de Bakker toernooi 2021 groot succes!

In het weekend van 11 en 12 september 2021 vond de 2e editie van het Wim de Bakker Toernooi plaats. Een jongens jeugd handbaltoernooi voor de top van Nederland en België vernoemd naar oud jongens jeugd trainer en club legende Wim de Bakker. Waar het in 2020 nog een eendaags toernooi was, was het afgelopen weekend twee dagen lang tophandbal in Kwintsheul. Na ruim 1,5 jaar eindelijk weer een groot tweedaags top handbaltoernooi, waarbij ook teams in de Sosefhal konden avondeten, overnachten en ontbijten.

Er deden in totaal 21 teams mee uit Nederland en België. In elke leeftijdscategorie, HC, HB en HA, zaten er 7 teams in 1 poule. Op zaterdag en zondag werden de poulewedstrijden gespeeld met op zondag aan het eind van de middag de finales. Dit jaar stonden alle drie onze jongens teams in de finale. Natuurlijk een top prestatie, helaas net geen prijzen. Volgend jaar dan maar! Het waren spannende finales waar Venéco/VELO bij de jongens C de winst pakte, Hercules bij onze B jongens in de laatste 20 seconde de winnende maakte en Green Park/Aalsmeer dit keer te sterk was voor onze A jongens.

Er werd voor het eerst met de Corona Check App gewerkt, hierdoor kon er meer publiek bij zijn en verviel de 1.5 meter. En ook dat was een groot succes. Na ruim 1,5 jaar weer eindelijk volle tribunes met fanatiek publiek om hun ploeg aan te moedigen wat weer tot spannende en zenuwslopende wedstrijden zorgde. Wedstrijden die vaak eindigde in 1 of 2 doelpunten verschil. Daarnaast was er in zowel hal 1 als hal 2 een livestream zodat iedereen vanuit huis ook mee kon kijken. De livestreams zijn in totaal meer dan 5000 keer bekeken!

Een toernooi is niks zonder scheidsrechters en de vele vrijwilligers. Nogmaals bedankt aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om van dit weekend zo’n groot succes te maken!

Wij kijken als organisatie al weer heel erg uit naar volgend jaar en willen alleen nog maar verder groeien.

Tot volgend jaar!

Roel de Bakker, Jelle Melkert en Jolanda Michielsen

X