Tophandbal dit weekend in de Heul – Wim de Bakker toernooi en BENE-League wedstrijd! Lees hier hoe we dit met elkaar gaan doen?

Na het succes in 2020 organiseren we ook dit jaar weer het Wim de Bakker toernooi. In totaal nemen er 21 jongensteams deel in de leeftijd A-B-C. Naast de vele Nederlandse ploegen is er vanaf dit jaar ook inbreng vanuit België. En verder staat er zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van onze heren in de BENE-League op het programma. Om dit weekend zo goed mogelijk te laten verlopen en we de wedstrijden met publiek kunnen spelen, hebben we wat regels/afspraken op papier gezet.

Corona afspraken

Vanuit Quintus handbal volgen wij uiteraard de afspraken zoals deze gelden vanuit de overheid op. Wat houdt dit concreet in voor ouders, begeleiding en spelers.
Wij hebben ervoor gekozen om met de Corona Check App te gaan werken. Hiermee vervalt de 1.5m afstand in de zaal en kunnen wij 2/3e van de capaciteit gebruiken en dus kan er meer publiek bij zijn! Dit betekent dat iedereen van 18 jaar en ouder bij de deur een geldige QR Code moet kunnen laten zien in de Corona Check App. Een geldige QR Code kun je krijgen met een:

* Vaccinatiebewijs (wanneer je volledig gevaccineerd bent);

* Herstelbewijs (wanneer je in minder dan 6 maanden hersteld bent van corona);

* Testbewijs (wanneer je een negatieve antigeen (sneltest) testuitslag kan laten zien).

Dit kan gratis via Testen voor toegang. Een Nederlands testbewijs is geldig tot 24 uur na het moment van testen. Wanneer een begeleider/coach beide dagen actief is, volstaat een uitgeprint bewijs op de zondag ook. Hierdoor hoeft er zaterdag niet extra getest te worden.

Verder hanteren we de basisregels:
– Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen;
– Gebruik de aangeboden desinfectie als je onze sporthal bezoekt;
– Houd 1,5 meter afstand van anderen indien u niet een wedstrijd kijkt in een van de 2 hallen;
– In de hal moet je zitten net als in de kantine
 – Houd je zich aan de aangegeven looproutes een aanwijzigingen van onze vrijwilligers
– Geef elkaar de ruimte en blijf niet ‘hangen’ in de hal of andere ruimtes.

Wedstrijdschema Wim de Bakker toernooi

Het wedstrijdschema (klik hier) kun je vinden via de Tournify app (te downloaden via de Google Play Store voor Android of de Apple Play Store voor IPhone). In de Tournify App kan er worden gezocht naar Wim de Bakker Toernooi 2021. Tijdens het weekend zullen hierin alle standen up- to-date worden bijgehouden.

Livestream Wim de Bakker en BENE-League

In beide hallen is er een livestream aanwezig. Zo kunnen de thuisblijvers toch naar de wedstrijden kijken. Deze livestream is te volgen via https://www.quintushandbal.nl/livestream/
De finale wedstrijden zullen worden voorzien van live commentaar. Uiteraard wordt de BENE-League wedstrijd ook uitgezonden. Een link naar die livestream vindt je ook op deze pagina.

BENE-League wedstrijd Quintus – HC AtomiX uit België

Na een afwezigheid van twee jaar zijn de heren van Quintus Handbal weer vertegenwoordigd op het hoogste niveau! Zaterdagavond om 20.15 uur zullen heren 1 een thuiswedstrijd spelen in de BENE- League tegen HC AtomiX uit België.

Alle spelers en coaches/begeleiding van deelnemende teams aan het Wim de Bakker toernooi mogen deze wedstrijd gratis kijken. De teamverantwoordelijke geeft bij Quintus aan hoeveel kaarten ze willen ontvangen en die krijgen ze dan zaterdag bij aanmelden. In de avond is dit niet meer mogelijk.

Voor andere bezoekers geldt dat je kaartje kunt kopen op de avond zelf – Klik hier voor de tarieven . Ook de seizoenkaarten kunnen worden opgehaald of worden gekocht.

Verder gelden de coronaregels zoals hierboven benoemd. Dus voordat je de hal betreedt vragen wij je de corona check app te laten scannen. In de hal zullen we de jeugd en overige bezoekers van elkaar scheiden. Boven neemt de jeugd plaats en beneden overige bezoekers. Je moet gaan zitten, staan mag niet!

We hopen op een sportief handbalweekend!

X