Wethouder Varekamp ervaart clinic rolstoelhandbal

foto: Astrid Grootscholten

Op donderdag 31 maart jl. vond bij handbalvereniging Quintus een bedrijven clinic plaats voor het rolstoelhandbal. VITIS was de gedreven tegenstander voor de rolstoelhandballers uit Kwintsheul. Daarnaast was Wethouder Varenkamp te gast om deze speciale actie van Quintus Rolstoelhandbal nog meer kracht bij te zetten. Hij kwam het rolstoelhandbalteam nog meer versterken. De WOS was aanwezig om dit geheel mooi op de film te zetten, zodat mensen via WOS-tv nog kunnen kijken hoe dit eraan toe ging.

Het voornaamste doel van de bedrijven clinics is om het rolstoelhandbal bekend te maken voor een breder publiek. De clinic’s zijn in een soort competitie gegoten. Het is een challenge “Wij dagen u uit”, waarbij teams uitgedaagd worden om zoveel mogelijk doelpunten te scoren tegen Quintus. Op 26 juni wordt de challenge afgesloten met een toernooi van de bedrijven of teams die het meeste gescoord hebben.

Wij dagen u uit!

Birgitte Eekhout: “ We merken dat mensen met beperkingen moeite hebben om mee te doen aan het rolstoelhandbal. De stap is te groot en ook lastig om eigen rolstoel en sportrolstoel mee te moeten nemen. Door bedrijven uit te nodigen voor een ‘potje’, zal een breder publiek bereikt worden en hopelijk meer aandacht genereren voor deze prachtige sport.

We brengen een samenspel en beleving van valide en invalide mensen (inclusie) onder de aandacht waardoor mensen met een beperking mee kunnen doen en erbij horen.  

Wethouder Varenkamp heeft via VITIS een uitnodiging gekregen om een volgende groep enthousiastelingen te vinden binnen politiek Westland.  

Heeft u interesse in een leuke en sportieve clinic, geef u of uw team dan op via deze link

X