WÉÉR ONNODIGE NEDERLAAG QUINTUS

VERDEDIGEND PRIMA, MAAR AANVALLEND TE VEEL MISSERS

De handballers van Quintus verloren in de BENE-League met 21-24 van het Belgische Visé. Was dat nodig? Nee, bepaald niet. Maar het was bij de Westlanders zoals zo vaak dit seizoen. Verdedigend waren de zaken prima op orde met opnieuw een uitblinkende Paul Vis in het doel. In aanvallend opzicht schoten de Heulenaren echter andermaal  tekort. Te weinig schotkracht vanuit de tweede lijn en te veel missers uit vrije kansen.

Coach Geert Hinskens doet er met zijn kompaan Jack van Lier alles aan. ,,Maar”, gaf Hinskens na afloop teleurgesteld toe, ,,het is om moedeloos van te worden. Steeds dezelfde fouten en het missen van al die kansen. Ik verwacht daarin ook meer van bepaalde, ervaren jongens, maar dat viel ook dit keer niet mee. De dekking was weer prima, maar als we aanvallend zó veel kansen blijven missen, winnen we geen wedstrijd.”

In de eerste helft bleef de partij lang in evenwicht: 5-5, 7-7 in de achttiende minuut. In die fase ging het weer mis bij Quintus door veel balverlies en slecht afronden. Visé schoot wél raak en kwam eenvoudig op 7-10. Coach Hinskens nam een time-out en bracht Marc de Vreede en Karim Tamim binnen de lijnen. Dat ging even beter, want Tamim scoorde, Rick van Ravesteijn benutte een strafworp en Max van Zijderveld rondde een break schitterend af: 10-11.

HETZELFDE LIEDJE

Daarna begon het missen wéér en ondanks de treffer van Karim Tamim ging de thuisclub met een onnodige 11-13 achterstand de kleedkamer in. De tweede helft hetzelfde liedje. Quintus scoorde een aantal mooie doelpunten. De break van Dean van Haeren was fraai en die van Karim Tamim zo mogelijk nóg mooier.  Vooral de snelheid waarmee hij naar het andere doel denderde, kreeg veel applaus van de (weinige) toeschouwers.

In plaats van bij 15-16 aan te haken, volgde er weer een fase met veel balverlies waardoor de Belgen via 15-19 en 17-20 toch een veilige marge konden opbouwen. Nog even zorgden René de Bakker, die een prima indruk achterliet, en Troy Oranje bij 19-20 voor spanning. Maar steeds weer ging het mis in de aanval en kwam de gelijkmaker maar niet op het scorebord. Van Ravesteijn, Vollebregt en Van Haeren lukten het niet om die zo belangrijke én verdiende treffer binnen te schieten uit kansrijke positie. Dat was voor Visé voldoende om de 21-24 overwinning veilig te stellen.

KRITISCH  

Coach Van Lier: ,,Het zat hem opnieuw in de details. Te veel gemist en daar moeten we kritisch op zijn. Een aantal wedstrijden hikken we ertegenaan, maar het kwartje valt steeds maar niet onze kant op. De dekking kost zó veel energie en dat gaat ten koste van de aanval.”

En Rick van Ravesteijn, die weer ijverig en trefzeker was vanaf de cirkel: ,,Bepaalde spelers waren niet in hun beste vorm. Dan wordt het moeilijk. Dat was de laatste weken al zo. We kwamen aanvallend te kort vandaag en de dekking was prima. Het moet toch een keer allebei goed gaan.”

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (6), Karim Tamim (4), Hidde van Oorschot (4), Ard Vollebregt (2), Dean van Haeren (2), Max van Zijderveld (2) en Troy Oranje. 

AD SPORT/PETER LOTMAN          

X