WÉÉR DUURT DE WEDSTRIJD VOOR QUINTUS EEN KWARTIER TE LANG

HIDDE VAN OORSCHOT EN YANNICK BOERS UITBLINKERS IN SFEERLOOS DUEL

Het begint geleidelijk aan een vast patroon te worden bij de handballers van Quintus. Driekwart van de wedstrijd kunnen zij gelijke tred houden met de tegenstander, maar in het laatste kwartier gaat het dan toch nog mis. Ook tegen Tongeren bleef de thuisclub bij tot 21-24, maar vervolgens ging er te veel verkeerd en werd Quintus alsnog naar een ruime 26-34 nederlaag gespeeld.

Naar de reden kan slechts worden geraden. Conditioneel kan het bijna niet zijn. ,,Nee”, zei ook coach Geert Hinskens na afloop, ,,we trainen hard genoeg, dus daar ligt het niet aan. Het is de scherpte. De concentratie verslapt en dan wordt de passing slordiger en het afronden minder. Daar werken we hard aan en dat zal in het tweede gedeelte van de competitie ook wel beter worden.”

Quintus verscheen gehavend aan de start van het duel. Om uiteenlopende redenen ontbraken Jordi van Erp, René de Bakker en Rick van Ravesteijn. Dat scheelt een slok op een borrel voor de Westlanders, die toch al niet over een al te grote wisselbank beschikken. Daardoor was op de rechterhoek Hidde van Oorschot aan de selectie toegevoegd. De pas 20-jarige linkshander deed het daar voortreffelijk. Hij scoorde zes keer en vooral de beheersing waarmee hij afrondde, was klasse. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje, zodat hij in onze optiek mocht worden uitgeroepen tot de Man-van-de-Wedstrijd.

BESCHEIDEN

De van DWS afkomstige Van Oorschot bleef na afloop bescheiden toen hem werd gevraagd of hij zich nu definitief in het eerste team heeft gespeeld. Hij schrok er zelfs een beetje van. ,,Nou, nee, het ging nu lekker, maar ik moet me eerst nog meer waarmaken op de trainingen en in andere wedstrijden.” Het sierde de rustige hoekspeler, dat hij zich niet meteen op de borst sloeg.

Verder speelde óók Yannick Boers een prima partij. Hij scoorde makkelijk, nam de strafworpen onberispelijk en strooide ook met listige passjes naar zijn ploeggenoten. Als verdediger moet je hem steeds in de gaten houden, omdat hij altijd een verrassende actie in petto heeft. Ook heeft hij een scherp oog voor het lege doel bij de tegenstander. Tweemaal schoot hij over grote afstand de bal raak toen de keeper te laat terug was in zijn hok.

UITBLINKER

Ook Jordan Beukman was met vijf doelpunten op schot en pakte in de verdediging lekker stevig aan. Vooral de tweede helft blonk hij uit. Jammer was het, dat een aantal andere Heulse spelers beneden hun normale niveau bleven. Daardoor waren de wisselmogelijkheden te beperkt en waren er te veel zwakke schakels. Dat brak het team van Geert Hinskens/Jack van Lier vooral in het laatste kwartier op. Het balverlies zorgde ervoor, dat Tongeren met de behendige spelbepaler Arber Querimi naar hartenlust kon scoren. Over gebrek aan schotkracht vanuit de tweede lijn heeft de Belgische opponent namelijk, in tegenstelling tot Quintus, niet te klagen. Er was voor de Westlandse keepers Paul Vis en Cas van der Harst, die een goede tweede helft liet zien, weinig eer te behalen.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Het was uiteraard sfeerloos in de publiekloze Eekhouthal. Sport zonder toeschouwers lijkt meer op een doordeweeks trainingspartijtje. De beide teams probeerden er nog wat van te maken met aardige aanvalsacties, maar ook Tongeren is geen ploeg die uitblinkt door sprankelend handbal. Schotkracht is hun grootste wapen.

Scheidsrechters (***): Mario Box en Rob Tuinstra floten een goede, degelijke wedstrijd. Je kunt zien, dat zij een jarenlange ervaring hebben als arbiters. Ze blijven rustig, overdrijven hun beslissingen niet en hebben een goed contact met spelers en coaches zonder steeds zo’n bestraffend vingertje.

Beste Spelers: Bij Quintus was Hidde van Oorschot een uitblinker en maakte ook Yannick Boers indruk. Bij Tongeren is Arber Querimi een lust voor het oog vanwege zijn behendige spel en het vrijspelen van ploeggenoten, die hem alleen niet altijd begrijpen. De schotkracht van Thomas en Nathan Bolaers en Florian Glesner is geweldig.

Doelpunten Quintus: Yannick Boers (7), Hidde van Oorschot (6), Jordan Beukman (5), Karim Tamim (3), Ard Vollebregt (2), Dean van Haeren (2) en Marc de Vreede.

Doelpunten Tongeren: Thomas Bolaers (6), Arber Querimi (6), Nathan Bolaers (5), Florian Glesner (5), Thomas Di Giacomo (4), Brian Meulders (3), Stephane Geradon (2), Hugo Rodado, Colin Glesner en Kelian Bique Francisque.  

AD SPORT/PETER LOTMAN

X