Weekendoverzicht 25 september

Quintus blijft door 18-30 overwinning (rust 10-14) bij Vrone/Berdos mede aan kop in de eredivisie. De eerste plaats wordt gedeeld met Arnhem, maar het doelsaldo van de Westlanders is gunstiger en dat levert voorlopig een eerste plaats op. Maar Neso Saponjic en zijn mannen rekenen zich niet rijk, want zij beseffen maar al te goed dat de strijd met de echte concurrenten nog moet worden uitgevochten.Tegen Berdos speelde Quintus een degelijke partij. Saponjic was dan ook redelijk tevreden: ,,Alle spelers en keepers gaven thuis en iedereen had zijn goede fase in de wedstrijd. Maar zoals elke week was ook nu weer alles ondergeschikt aan het teamproces. Daar blijf ik op hameren. Het samen werken naar een optimaal resultaat wordt geleidelijk aan de sleutel naar het succes. En daar zijn we allemaal heel blij mee.” De ambitieuze coach zag ook, dat zijn team nog steeds fouten maakt, waardoor het overwicht niet altijd in de uitslag kan worden uitgedrukt. ,,Maar door de intensieve trainingen maken we duidelijk progressie”, aldus Saponjic. ,,Vrone is een stugge tegenstander met goede, ervaren spelers. Zo’n tegenstander is voor ons als jonge ploeg lastig te bedwingen. De ruime overwinning geeft ons extra vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Doelpunten Quintus: Timo Blom, Marnix Roos (7), Nick Schot (5), Ali Ahmedov (4), Jordan Beukman (3), Vince Zwirs (2) en Youri Schutte (1).

Cas van der Harst keepte een uitstekende wedstrijd met een hoog stoppercentage; Nick Schot werd vanwege zijn doelpunten uit de break én sterke verdedigen uitgeroepen tot de MVP.

X