Weekendoverzicht 25 november

Het grootste nieuws bij QUINTUS voorafgaande aan het duel met Opleidingsteam Aalsmeer was het plotselinge stoppen van Jordan Beukman. De atletische opbouwspeler zat de laatste weken al niet zo lekker in zijn vel en besloot, hopelijk voorlopig, het handbal even vaarwel te zeggen.

Coach Neso Saponjic: ,,Het is een privé-beslissing die we moeten respecteren. Hij had niet meer de energie en de drive om door te gaan. We hebben een goed gesprek samen gehad en toen is de knoop doorgehakt. Jammer, maar het is niet anders.”

Het zit Saponjic en Quintus wat dat betreft niet mee. ,,Wij worden de laatste anderhalve maand zwaar geplaagd door veel blessures, zieken en spelers die het privé zwaar hebben op dit moment. Daardoor verkeren we even in een lastige situatie. Maar we bewaren de rust en houden het geloof in ons proces. Het team blijft voorop staan.”

Tegen Aalsmeer toonden de adepten van Saponjic in elk geval een enorme strijdlust, die uiteindelijk niet resulteerde in een punt. De thuisclub pakte met 31-30 de volle winst. ,,Maar wij hadden zeker een punt verdiend”, viel in het Westlandse kamp te beluisteren.

In de eerste helft beschikte Quintus regelmatig over een voorsprong: 6-9, 9-11 en 10-12. Maar bij de rust was de partij bij 15-15 toch weer in evenwicht. Die balans bleef bestaan tot 22-21, maar vanaf dat moment nam Aalsmeer onder aanvoering van de uitblinkende Kevin Hooijman het initiatief. De routinier scoorde niet alleen 8 keer, maar was ook de stimulator binnen het jonge opleidingsteam van trainer/coach Celine Michielsen.

Bij 30-25, tien minuten voor tijd, leek de partij beslist, maar Quintus kende nog een laatste opleving. Nick Schot (fraai achterwaarts aangespeeld door Timo Blom), Troy Oranje (subtiele lob), René de Bakker (beheerst uit de rechterhoek) en de weer gedreven spelende Timo Blom zorgden bij 31-30 voor de aansluiting.

Juist in die fase verrichtte doelman Cas van der Harst, die een ongelukkige wedstrijd keepte, wél een aantal sterke reddingen. De gelijkmakende treffer viel echter net niet en dat zorgde na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechters Marc Vriends en Thijs van den Bosch voor grote teleurstelling bij de Westlanders.

Opvallend was dat Saponjic een beroep had gedaan op de lange centrumverdediger Jelle Melkert, die in de dekking een prima partij speelde. Marnix Roos, die 9x scoorde liet een aantal fraaie acrobatische acties zien en was officieus de MVP bij Quintus.

OVERTUIGENDE OVERWINNING OP HVBS VAN DAMES 2

Dit weekend stond de partij tegen HVBS-1 op het programma.
Het team uit Bunschoten/Spakenburg stond één treetje lager op de ranglijst.
We verwachtten een mooie partij en dat zagen we zeker terug in de wedstrijd.

Beide teams waren gretig en in de eerste helft bleef het spannend. Na de rust kon HVBS het tempo niet genoeg bijhouden, waardoor er snelle breaks gelopen konden worden en er meer ruimte kwam om vrijuit te spelen. De eindstand van 36-19 was een mooi en overtuigend resultaat van een sportieve wedstrijd.