Weekendoverzicht 24 februari

QUINTUS (M) MOEIZAAM NAAR RUIME ZEGE

Quintus speelde een moeizame en harde partij tegen Watersley. De overwinning kwam met 23-32 niet in gevaar, maar het team van coach Neso Saponjic moest er wel voor bikkelen. Via 5-5 en 8-6, na twintig minuten, kwam er bij 11-15 de voorsprong voor de Westlanders.

Ook na het wisselen bleef Quintus steeds de bovenliggende partij met 15-18 en 18-25 tot de 23-32 eindstand.

Coach Neso Saponjic: ,,Het was een spijkerharde wedstrijd, maar we zijn gelukkig heelhuids naar huis gegaan met de twee punten. Voor mijn gevoel was het over het randje en dat heb ik ook netjes met de scheidsrechters besproken. Verder hebben we als team geen goede wedstrijd neergezet. Niemand liet een top indruk achter.”

Quintus miste schutter Marnix Roos vanwege werkzaamheden. Timo Blom was opnieuw belangrijk door zijn vele doelpunten én door zijn leiding in het team.

René de Bakker werd uitgeroepen tot Man-of-the-Match.

Doelpunten Quintus: Timo Blom (9), René de Bakker (5), Nick Schot (4), Troy Oranje (4),  Jorian Baauw (3), Youri Schutte (2), Ques Canninga (2), Max van Zijderveld (2) en Ali Ahmedov (1).   

QUINTUS (V) ZONDER PROBLEMEN

Quintus had volgens verwachting geen grote problemen met het laag geklasseerde E&O. Het team van coach Rolf Schulte won na een 16-10 ruststand duidelijk met 33-22.

Al snel was het door Esmee Verbeek, Phoebe Muller en Jara Datthijn 9-4. Die marge werd vervolgens door de goed spelende Jill van den Berg uitgebouwd naar de 16-10 ruststand.

Ook in het tweede half uur bleef Quintus naar hartenlust scoren met vlotte combinaties en snelle breaks.Via 23-16 en 29-19 kwam de ruime overwinning geen moment in gevaar.

Doelpunten Quintus: Jara Datthijn (11), Esmee Verbeek (9), Mirthe de Jong (4), Jill van den Berg (4), Lieke van Zundert (3), Phoebe Muller (1) en Sanne van den Arend (1).  

AD SPORT/PETER LOTMAN

X