Weekendoverzicht 23 maart

QUINTUS TOONT TWEE GEZICHTEN

De mannen van Quintus speelden in Emmen een prima eerste helft tegen E&O/Hurry-Up. Na twintig minute was het 11-12 in Heuls voordeel en bij de rust beschikten de Westlanders ook nog over een minieme voorsprong: 18-19

Na het wisselen ging het via 25-23 helemaal mis in het laatste kwartier. De Emmenaren kwamen op 34-27 en sloten af met een klinkende 42-30 overwinning.

Coach Neso Saponjic: ,,We speelden wellicht de beste eerste helft van dit seizoen. Rustig en goed opgebouwde aanvallen. Sterk in de dekking. Echt teamwork. Maar daarna werd het slordig in een dramatische tweede helft. Bij 25-24 ging alles verloren. Besluiteloosheid en niet scherp genoeg zorgden voor een grote nederlaag. Jammer en onnodig”, aldus de teleurgestelde oefenmeester.

Bij Quintus ontbrak vanwege werkzaamheden topschutter en sterke verdediger Marnix Roos.

Doelpunten Quintus: Timo Blom (9), René de Bakker (5), Youri Schutte (4), Jari Boer (3), Nick Schot (3), Jorian Baauw (2), Luuk Barendse (2), Ques Canninga (1) en Conner Hes (1).

TWEESTRIJD TUSEN DE RIVALEN BOORDEVOL SPANNING

Een heerlijke derby schotelden de handbalsters van Quintus en VELO de toeschouwers voor in de sfeervolle Eekhouthal. Strijdlust, fraaie combinaties afgerond met knappe doelpunten, missers, pittige overtredingen. Alles kwam voorbij met uiteindelijk VELO als overwinnaar: 23-24.

Was dat verdiend? Tja, de cijfers liegen niet. Maar ook in het kamp van de Wateringse club moest men toegeven, dat Quintus eigenlijk wel een gelijkspel had verdiend. Dat neemt niet weg, dat het team van succestrainer Nico Stet de twee punten toekwam en ook heel goed kan gebruiken in de kampioenspoule. De tweede plaats lijkt VELO niet meer te kunnen ontgaan. En dat is knap om voor het tweede seizoen op rij straks opnieuw een eventuele Europa-Cupplaats te kunnen bemachtigen. ,,Dat heeft die ouwe toch weer goed gedaan”, grapte een blije Stet na afloop.

Wat óók bewonderenswaardig was aan de zijde van de Heulse formatie was de manier waarop het wegvallen van Jara Datthijn werd opgevangen. De topschutter verstapte zich al in de tweede minuut en overstrekte haar knie. Even leek het of zij na behandeling in de tweede helft kon terugkeren, maar het risico was te groot. Een groot gemis voor coach Rolf Schulte, maar zijn team verdiende een compliment hoe er met die tegenvaller, ook mentaal, werd omgegaan.

OP SCHERP

Ook de pittige botsing tussen Lexie Louwerens en Lynn Zwinkels in de negende minuut toonde aan, dat beide ploegen op scherp stonden. De aanpak in de beide defensies was stevig en af en toe óp of net óver het randje. Die grimmigheid zorgde er wél voor, dat het een echte vrouwenderby werd. De rivaliteit spatte er vanaf.

De doelpunten waren in het eerste half uur nog schaars. Dat kwam vooral óók, omdat zowel Lois van Rijven bij Quintus als Femke Erkens bij VELO opvallend sterk stonden te keepen. Ook waren er juweeltjes van doelpunten te bewonderen. De break van Jill van den Berg, aangespeeld door Esmee Verbeek, verdiende de schoonheidsprijs. En zoals altijd waren ook de doelpunten van Carmen Riepe van uitzonderlijke klasse. Opnieuw was de krachtige schutter nauwelijks af te stoppen.

ONTKETEND

Na het wisselen kwamen de treffers wat makkelijker tot stand. VELO kwam op 9-13 en dat leek vooralsnog een beslissende tik. Maar er was nog ruim voldoende tijd en met een plotseling ontketende Phoebe Muller kwam Quintus weer helemaal terug in de wedstrijd bij 15-15. Daarna ontwikkelde zich een scoreverloop dat steeds om en om tot voorsprong leidde. Dan weer de thuisclub op 17-16 en vervolgens weer de gasten naar 17-18.

Bij 21-19 door Phoebe Muller en Gedy de Raaf leek Quintus zelfs de zege te gaan grijpen. Maar de sterk spelende Maud Schuit en Kirsten van Steenbergen, fraai aangespeeld door Carmen Riepe, zorgden toch weer voor 21-21.

Bij 22-22 en 22-23 (wéér Maud Schuit) lagen de papieren in het voordeel van VELO. Mirthe de Jong (prima wedstrijd!) leek bij 23-23 de verwachte puntendeling binnen te schieten. Maar in de hectische slotfase met veel hachelijke momenten lukte het Angelique van Duijvenbode met een subtiele lob, haar enige treffer trouwens, alsnog de volle winst binnen te halen voor VELO: 23-24.

Doelpunten Quintus: Mirthe de Jong (7), Phoebe Muller (6), Jill van den Berg (2), Tess van der Knaap (2), Gedy de Raaf (2), Alyssa Schaap (1), Lynn Zwinkels (1), Nina Koers (1) en Esmee Verbeek (1).

DAMES 2 BOEKTEN WEER EEN MOOIE OVERWINNING OP FOREHOLTE DS1

Zondag 23 maart speelden dames 2 de thuiswedstrijd tegen Foreholte. In Voorhout verspeelden onze dames de punten, dus waren ze er nu op gebrand om een mooie pot neer te zetten. Dat lukte zeker! Direct vanaf het fluitsignaal, verdedigden ze fel op de bal en werden mooie doelpunten gemaakt. De voorsprong liep snel op naar 7-2. Na de rust gingen ze weer vlot van start en konden ze aan het eind van de wedstrijd een overwinning boeken van 36-26.

Het was een mooie wedstrijd, maar wel één met een hele vervelende blessure voor één van onze speelsters. We hopen met z’n allen op een positieve uitslag na het onderzoek in het ziekenhuis. Heel veel beterschap!!!