Weekendoverzicht 20 en 21 april

De vrouwen van Quintus leden een 30-21 nederlaag bij V&L en de kansen in de kampioenspoule lijken hiermee verspeeld voor de Heulse ploeg van trainer/coach Rolf Schulte. Tot aan de rust bij 12-10 ging het nog redelijk gelijk op en na het wisselen haakte Quintus zelfs nog aan bij 12-11.

Daarna gaf de thuisclub gas en stootte door naar 18-12, 22-15 en 24-17. Toen was al snel duidelijk dat er verder niets te halen viel voor Quintus, dat topschutter Jara Datthijn miste. De pechvogel heeft onlangs toch een zware knieblessure opgelopen en moet onder het mes.

Na het vertrek van Alieke van Maurik en Judith van der Helm (beiden naar VOC) en nu dus de afgescheurde kruisband van Jara Datthijn is Quintus de complete opbouwrij in één klap kwijtgeraakt. Een gemis dat qua schotkracht nauwelijks is op te vangen.

Doelpunten: Phoebe Muller (8), Jill van den Berg (3), Mirthe de Jong (2), Gedy de Raaf (2), Alyssa Schaap (2), Esmee Verbeek (2) en Stacey Zuijderwijk (2).

Het Talententeam van Uni-Verde, het samenwerkingsverband tussen Quintus en VELO, is er niet in geslaagd de landstitel te veroveren. Na de 25-24 thuisoverwinning was Tachos in Waalwijk met 29-22 de sterkste en poetste de eerdere nederlaag geheel weg.

Niettemin kon het team van coach Rick van Ravesteijn en teammanager Jolanda Michielsen terugkijken op een voortreffelijk seizoen. Een tweede plaats voor de A1 junioren direct al in het eerste seizoen is een prestatie om met trots op terug te kijken, al overheerste uiteraard de teleurstelling bij de jeugdige talenten en de staf.

Sam Koppenol was met 6 doelpunten de topscorer, Daan Alleblas (3), Luuk Barendse (3), Timothy Bekker (3), Quinn Roffel (2), Sebastiaan Strijers (2), Youri Schutte, Vin Verbraeken en Sergio Vasseur behoorden eveneens tot de doelpuntenmakers. 

AD SPORT/PETER LOTMAN

X