Weekendoverzicht 2 december

Quintus HS1 speelde aanvankelijk een stroeve eerste helft tegen Dynamico. Dat resulteerde in een krappe 13-12 bij de rust. Te veel schoten waren te scherp en belandden op de paal en de lat. Na het wisselen trokken de mannen van coach Neso Saponjic de touwtjes wat strakker aan en dat leverde uiteindelijk een ruime 35-22 overwinning op. In de tweede helft begon het te lopen bij de Heulse formatie. De combinaties lukten beter en ook de verdediging opereerde meer als een hecht blok.

Timo Blom onderscheidde zich als spelverdeler, waarbij opnieuw duidelijk werd dat hij over ruim voldoende inzicht beschikt om die rol optimaal te vervullen. Naast hem was schutter Marnix Roos nauwelijks af te stoppen door de verdedigers uit Oss. Ook Youri Schutte was met zijn precisie-schoten uit de rechterhoek uitstekend op dreef.

Keeper Sem Ekering was in de laatste twintig minuten een voortreffelijke sluitpost achter de sterke defensie. Hij werd uitgeroepen tot de Man-of-the-Match.

Coach Saponjic tevreden: ,,Een heel lekkere overwinning die goed is voor het team. Naast de ervaren Timo en Marnix kregen nog acht jonge A-junioren een kans in de selectie. Dus dat biedt perspectieven voor de toekomst. Dit seizoen is vooral een opbouw naar het smeden van een hecht team. Jonge spelers inpassen en op zoek gaan naar spelers van buitenaf die we niet zelf in onze vijver hebben.”

Doelpunten Quintus: Timo Blom (10), Marnix Roos (6), Youri Schutte (6), Nick Schot (4), Dyon de Graaf (4), Sven Teekens (1), René de Bakker (1), Jorian Baauw (1), Vince Zwirs (1) en Roan Schalkoord (1).

DAMES 2 OP BEZOEK IN ZUID-LIMBURG BIJ BFC

De Dames van BFC waren vorig seizoen nog actief in de eredivisie. Vorig seizoen zijn ze gedegradeerd en spelen dit jaar dus in de eerste divisie … en dus waren zij zaterdagavond de tegenstander van onze Dames 2.

BFC was voor iedereen wel bekend terrein door het overbekende Peter Verjans toernooi dat elke jaar door BFC te Beek wordt georganiseerd. Ieder jaar neemt Quintus met verschillende categorieën deel aan dit altijd leuke toernooi. Zaterdagavond stond om 19.00 uur de wedstrijd gepland. Namens Quintus was hoofdcoach Rolf Schulte degene die de Dames coachte. De Dames van BFC waren gedreven en zelf waren we wat slordig in de eerste helft. Een 5-3 achterstand werd goedgemaakt met een gelijke stand van 9-9 bij 19 minuten speeltijd. Helaas werd de ruststand 16-11.

Maar Quintus zou Quintus niet zijn, als alle zeilen bij werden gezet en de achtervolging zou worden ingezet. En zo kon het gebeuren dat onze dames na de rust weer de smaak te pakken kregen en stond het na 10 minuten weer 19-19. Na 15 minuten stonden we zelfs voor het eerst in de wedstrijd voor met 19-21, waarna het gelijk werd op 22-22. Daarna scoorde iedereen om de beurt en werd het 24-24. Na een zeer spannende laatste 1,5 minuten bleef het 24-24 en kon Quintus het welverdiende punt meenemen naar Kwintsheul.