WEEKENDOVERZICHT 16 MAART

QUINTUS (V) VOLGENS VERWACHTING TEN ONDER
In diezelfde poule kon Quintus het in Amsterdam niet bolwerken tegen landskampioen VOC. Met 34-22 ging het team van coach Rolf Schulte ten onder na de 16-12 ruststand.

Vooral in het tweede half uur nam VOC snel afstand door weg te lopen naar 21-12. Bij 25-15 en 29-19 bedroeg het verschil tien doelpunten en was de strijd allang gestreden.

Doelpunten Quintus: Phoebe Muller (6), Jara Datthijn (5), Esmee Verbeek (3), Alyssa Schaap (2), Mirthe de Jong, Jill van den Berg, Tess van der Knaap, Nina Koers, Stacey Zuijderwijk en Lynn Zwinkels (allen 1).

GEDREVEN WHC/HERCULES DOMINEERT TEGEN KANSEN MISSEND QUINTUS
Coach Saponjic begon met zijn sterspelers Marnix Roos en Timo Blom op de wisselbank aan het hectische duel (,, Ze waren wat ziek geweest”). Na een kwartier bracht hij ze toch in, maar toen stond WHC/Hercules al op een 3-7 voorsprong. Een marge die de Hagenaars in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer uit handen zouden geven. De thuisclub kwam nog wel behoorlijk terug tot 11-13 bij de rust, maar verprutste te veel open kansen om op gelijke hoogte te kunnen komen. Dat was trouwens in belangrijke mate óók de verdienste van keeper Lars Hemmes die weer een serie bijzondere reddingen verrichtte. Zijn stand-in Ole van Grieken deed niet voor hem onder en toonde zijn klasse in het tweede half uur toen hij de geblesseerde Hemmes kwam vervangen.

WEINIG GELUK

Ook na het wisselen grossierde Quintus in het onbenut laten van de vele doelpogingen. Routinier Troy Oranje, die heeft laten weten nog een jaar door te gaan, verwoordde het treffend. ,,Als ik en de andere teamgenoten al die kansen hadden benut, was de overwinning naar ons gegaan”, stak hij de hand in eigen boezem. Oranje had inderdaad weinig geluk met zijn schoten, maar speelde tóch dankzij zijn geweldige inzet een prima partij.

Dat was nog maar de vraag geweest, want het Combinatieteam bleef vrolijk door combineren, waarbij de knappe treffers van Jonah Baak vanaf de cirkel opvielen. Maar ook de doelpunten van de sterk spelende Tim Frenk, fraai aangespeeld door Sten Maas, waren om in te lijsten. Jari van de Moosdijk voegde daar nog een handvol snoeiharde schoten aan toe. Hij lijkt zijn oude vorm na zijn blessure weer terug te hebben. Quintus kon daar betrekkelijk weinig tegenoverstellen. Veel moest komen van de onvermoeibare Marnix Roos, maar te weinig teamgenoten haalden hun normale niveau. Daardoor was het voor WHC/Hercules niet zo moeilijk om de score op te voeren naar de ongekende 19-28 voorsprong.

Twee, vrijwel gelijktijdige, tijdstraffen voor de Hagenaars boden de thuisclub nog de gelegenheid de eindstand een wat dragelijker aanblik te geven: 21-28.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X