Weekendoverzicht 13 januari

De mannen van Quintus wonnen met 21-26 in Eindhoven van PSV, ,,maar daar is ook alles mee gezegd”, gaf coach Neso Saponjic eerlijk toe. Zonder Ricardo Holman en Jelle Melkert miste de Heulse club nogal wat kracht en lengte in het centrale verdedigingsblok. Toen ook nog de lange en sterke Marnix Roos met een blessure uitviel in de eerste helft, werd het helemaal improviseren voor Saponjic.

Quintus bereikte toch de 13-17 voorsprong bij de rust, maar die had veel hoger moeten uitvallen. ,,Te weinig initiatief vanuit de dekking en te gehaast spel in de aanval”,  waren de oorzaken volgens de ontevreden coach.

In de tweede helft pakte Quintus aanvankelijk de zaken energieker aan en met een sterk keepende Cas van der Harst kwam het op 14-24. PSV slaagde er negentien minuten niet in om te scoren. In plaats van die goede lijn door te trekken, maakte Quintus te veel technische fouten en kreeg bovendien een aantal onnodige tijdstraffen. Door te gehaast de aanvallen op te zetten en af te ronden, kreeg PSV de gelegenheid om terug te knokken naar de marginale 21-26 eindstand.

Doelpunten: Nick Schot (5), Timo Blom (4), Youri Schutte (4), Marnix Roos (3), Troy Oranje (2), Ali Ahmedov (2), Vince Zwirs (2), Sam Koppenol (2), René de Bakker (1) en Roan Schalkoord (1).

AD: Peter Lotman