Weekendoverzicht 13 april

Quintus en Tachos vochten een dubbele strijd uit. De hoofdmacht reisde naar Waalwijk en verloor krap met 32-30 van de thuisclub. In Kwintsheul streden de A1-junioren van beide clubs in de eerste wedstrijd om de landstitel. Het thuisteam van trainer/coach Rick van Ravesteijn won nipt met 25-24. Quinn Roffel zorgde met nog twintig seconden op de klok voor de winnende treffer. Zaterdag in Waalwijk moet Quintus die krappe marge verdedigen om zich landskampioen bij de talenten te mogen noemen.

Van Ravesteijn kon terugkijken op een prima partij van zijn discipelen. De dekking stond als een huis met Sergio Vasseur als defensieve uitblinker. Quinn Roffel op de cirkel en keeper Jop van der Knaap behoorden tot de uitblinkers. Roffel schoot 5x raak en ook Sam Koppenol was 5x succesvol. Sven Teekens scoorde 4x.

De voormalig eerste teamspeler Van Ravesteijn is vol vertrouwen over de terugwedstrijd: ,,Een klein voordeel is óók een voordeel. En Tachos moet eerst nog maar eens van ons zien te winnen”, aldus de optimistische coach.

In de eredivisie speelde vrijwel gelijktijdig het eerste team in Waalwijk en verloor na een prima partij handbal met 32-30. Bij de rust beschikten de Westlanders na 5-5 en 8-9 nog over een 12-13 voorsprong. Coach Neso Saponjic daarover: ,,Een goede eerste helft en dat beloofde wat voor het tweede half uur. Direct na de rust kenden we een korte terugval en kwamen we op een 21-18 achterstand. Dat was jammer en onnodig, want winst had er zeker ingezeten. Ik wilde geen spelers weghalen bij het tweede, omdat die strijden tegen degradatie en ook niet bij de A1 vanwege die kampioenswedstrijd. Maar daardoor waren de wisselmogelijkheden beperkt. ”

Quintus kon, in tegenstelling tot vorige week tegen BFC, weer beschikken over linkshander Marnix Roos en spelbepaler Timo Blom en dat scheelde direct aanzienlijk. Ook Troy Oranje speelde een uitstekende wedstrijd en was met 9 doelpunten goed op schot.

Doelpunten Quintus: Troy Oranje (9), Timo Blom (7), Marnix Roos (6), René de Bakker (4) en Ali Ahmedov (4).

AD Peter Lotman

X