Weekendoverzicht 11 november

Quintusvrouwen wonnen met 23-27 bij E&O in Emmen. Het team van coach Rolf Schulte had een flitsstart met een 0-6 voorsprong door uitblinkster Judith van der Helm (3x), Mirthe de Jong (2) en Esmee Verbeek. De thuisclub nam direct een time-out, maar de Westlandse formatie gaf die marge niet meer uit handen. Esmee Verbeek, Judith van der Helm en Jara Datthijn hielden hun ploeg steeds op een voorsprong van zes, zeven doelpunten.

Totdat Quintus wat terugviel en de thuisclub via 16-20 en 18-20 kon aanhaken bij 20-20. Nina Koers, Mirthe de Jong en Jara Datthijn zorgden vervolgens voor wat lucht bij 20-23. Schulte nam een time-out en door een serie treffers van Judith van der Helm werd toch nog met 23-27 de volle buit binnengehaald.

Doelpunten Quintus: Judith van der Helm (12), Esmee Verbeek (4), Jara Datthijn (4), Mirthe de Jong (3), Lynn Zwinkels (1), Stacey Zuiderwijk (1), Nina Koers (1) en Tess van der Knaap (1).

Quintus HS1 moet voorlopig afhaken in de strijd om de eerste plaats. Het team van coach Neso Saponjic verloor in Beek met 31-25 van BFC en op die nederlaag viel niets af te dingen. In het eerste half uur hielden de Westlanders nog gelijke tred met de thuisploeg via 7-7 en de 14-14 ruststand. Direct na het wisselen ging het snel mis met Quintus. Binnen tien minuten was het 22-16 en dat verschil was niet meer te overbruggen tegen de sterk spelende Limburgers. Via 28-20 werd het uiteindelijk 31-25 in de wetenschap dat er even pas op de plaats moet worden gemaakt.

Coach Saponjic was na afloop realistisch: ,,We kunnen één helft prima mee met de topploegen BFC en Arnhem. Maar daarna is het op door de vele blessures die we hebben. Dan komen we tekort in de breedte, omdat te veel spelers niet fit zijn en we onvoldoende kunnen wisselen. Dat breekt ons op dit moment op, omdat de jonge spelers nog niet zo ver zijn voor de top-5 van de eredivisie. Maar we blijven positief vooruitkijken en werken hard door aan de opbouw van dit team.”

Doelpunten Quintus: Nick Schot (5), Timo Blom (5), Marnix Roos (4), Ricardo Holman (4), René de Bakker (3), Youri Schutte (2), Troy Oranje (1) en Vince Zwirs (1).   

X