WEEKENDOVERZICHT 11 MAART

NEGEN DOELPUNTEN PHOEBE MULLER NIET GENOEG

De vrouwen van Quintus waren volgens verwachting in Amsterdam niet opgewassen tegen titelkandidaat VOC. Het werd na een 21-13 ruststand uiteindelijk 37-28 voor de thuisclub. Bij de Westlandse ploeg van trainer/coach Rolf Schulte was Phoebe Muller met 9 doelpunten uitstekend op schot.

Bij 4-4 en 8-6 bleef Quintus nog even in het spoor, maar halverwege kwam VOC met een tussenspring al op 15-9. Vervolgens kon de thuisclub de voorsprong uitbreiden naar de comfortabele 21-13 tussenstand halverwege.

Na het wisselen bleef de kampioenskandidaat gestaag scoren en de treffers van Phoebe Muller Jill van den Berg en Jara Datthijn waren niet voldoende om via 31-24 de 37-28 nederlaag te kunnen afwenden.

Doelpunten Quintus: Phoebe Muller (9), Jara Datthijn (6), Jill van den Berg (5), Gedy de Raaf (3), Alyssa Schaap (2), Lynn Zwinkels (1), Loïs van Velzen (1) en Esmee Verbeek (1).

MANNEN QUINTUS VERRASSEND ONDERUIT

De mannen van Quintus moesten in de zondagmiddagwedstrijd aantreden zonder topspeler Marnix Roos. De belangrijke schutter moest werken en opnieuw bleek dat het team van trainer/coach Neso Saponjic zonder hem kwetsbaar is. Met 34-26 moesten de Westlanders een gevoelige nederlaag incasseren tegen Opleidingsteam BEVO.

,,Collectief was het niet goed genoeg”, luidde de verklaring. Dat bleek wel, want vrijwel de gehele partij keek Quintus tegen een achterstand aan. Bij de rust viel de schade bij 14-12 nog te overzien. Maar na het wisselen was het al snel 19-12 en die marge viel niet meer te overbruggen. Via 24-17, 26-20 en 29-21 werd het uiteindelijk nog ruim 34-26 voor de fellere thuisploeg.

Doelpunten Quintus: Jorian Baauw (6), Troy Oranje (5), Timo Blom (4), Nick Schot (4), Ques Canninga (2), Sam Koppenol (1), Ali Ahmedov (1), Sven Teekens (1), René de Bakker (1) en keeper Cas van der Harst (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN

SPORTIEVE REVANCHE OP ZAP DS1 VAN ONZE DAMES 2

In het najaar verloren onze dames nog, maar dit keer waren ze te sterk voor ZAP uit het Breezand.

In de beginfase werd er nog gezocht naar de juiste vorm, maar toen die eenmaal gevonden was, werd er naar harte lust gescoord.

Hierdoor werd de achterstand snel ingelopen en omgedraaid naar een mooie voorsprong. Aan het eind van de eerste helft was het dan toch ook weer spannend geworden en gingen de teams met een nipte voorsprong van 14-13 de kleedkamers in.

De tweede helft was de scoringsmachine weer snel gevonden en liepen onze dames uit naar een ruime voorsprong.

Met een 33-26 op het scorebord werd de wedstrijd afgefloten en konden we concluderen dat de sportieve revanche met overtuiging goed gelukt was.