WEEKENDOVERZICHT 11 EN 12 MEI

HOOFDCOACH SAPONJIC GAAT DOOR MET DE TALENTRIJKE JEUGD BIJ QUINTUS

Ook bij Quintus stond de laatste wedstrijd van de competitie tegen Opleidingsteam Volendam (26-28) in het teken van het afscheid. Co-trainer/coach Bart de Koning, teammanager Ron Gram en de spelers Marnix Roos, Timo Blom, Nick Schot, Max van Zijderveld en Jari Boer stoppen er om uiteenlopende redenen mee bij de Heulse club.

De Koning: ,,Neso Saponjic en ik hebben een goed gesprek gehad en samen besloten het zo wel welletjes te vinden. Wij zijn in de afgelopen tijd naar elkaar toegegroeid en hebben langzaam maar zeker de werkende modus samen gevonden. De meerwaarde van de samenwerking was niet altijd voldoende, 1 plus 1 was nog niet altijd 3. Meer tijd investeren kan ik niet. Er zitten maar een bepaald aantal uren in een week. Het vervolmaken van de samenwerking zou die meerdere uren wel nodig hebben. Voorlopig even niets en eens kijken hoe dat bevalt.” Ook teammanager Ron Gram gaat zich richten op zijn privéleven na een aantal seizoenen optimaal tijd te hebben besteed aan Quintus.

VOORRANG AAN WERK

Marnix Roos heeft vanwege zijn wisseldiensten na een jaar toch ook moeten besluiten voorrang te geven aan zijn werk. Een gevoelige aderlating voor Quintus, want hij was met zijn linkerarm een belangrijke schutter. Timo Blom heeft even genoeg van alle verplichtingen. Hij was als spelbepaler met zijn inzicht van grote waarde. Hij blijft wel betrokken en meetrainen om de jonge gasten te helpen opleiden en dat is waardevol.

Cirkelloper Nick Schot heeft het te druk met zijn familiebedrijf en wil niet langer zo veel trainingsuren maken. Hij keert terug naar zijn oude club DWS in Schiedam.

Hoekspeler Max van Zijderveld moet voor zijn studie een stage gaan lopen in Groningen. Ook hij kan de vele trainingsuren niet meer opbrengen. Als echte jongen van de club zal hij ongetwijfeld wel betrokken blijven.

Jari Boer heeft te veel onzekerheden ten opzichte van volgend jaar en heeft alvast opgezegd. Hij raakte tegen Volendam geblesseerd. Zijn knieschijf schoot even naar de zijkant van zijn been. Na bezoek aan het ziekenhuis bleek er geen schade te zijn en kon hij op krukken weer naar huis. De kans is aanwezig dat hij toch weer aansluit volgend seizoen.

VEEL TALENT

Een aantal geroutineerde spelers, zoals René de Bakker, Troy Oranje, Ques Canninga en Cas van der Harst zullen gezelschap krijgen van de jonge talenten die volop aanwezig zijn.

De finale om de landstitel van Uni-Verde, het samenwerkingsverband Quintus/VELO, toonde al aan dat het met de talentrijke jeugd wel goed zit. Een aantal youngsters heeft inmiddels al aan de hoofdmacht mogen ruiken. Hoofdcoach Sapoinjic is het wel toevertrouwd om die jonge gasten tot volwaardige eerste teamspelers te kneden. Dát is zijn grote specialiteit.  

Tegen het reserveteam van Volendam kon Quintus niet de winst pakken. Te veel slordigheden deden de Westlanders uiteindelijk de das om. Er werd niet om getreurd, omdat de eindklassering gelet op alle blessures en niet beschikbare spelers dit seizoen toch acceptabel was.

Doelpunten: Timo Blom (6), René de Bakker (5), Ali Ahmedov (4), Troy Oranje (4), Jorian Baauw (3), Ques Canninga (1), Nick Schot (1), Sven Teekens (1) en Jari Boer (1).

IN HET SPOOR

De vrouwen van Quintus waren volgens verwachting niet opgewassen tegen titelkandidaat VOC Amsterdam. In het eerste half uur bleef de Westlandse ploeg nog goed in het spoor met tussenstanden van 9-10, 14-15 en 16-18. Maar in de slotfase van de eerste helft moest Quintus toch buigen bij de 16-21 ruststand. Ondanks prima doelpunten van Phoebe Muller, Esmee Verbeek en Jill van den Berg moest de thuisclub de sterke tegenstander in het tweede bedrijf laten gaan. Van 21-26 werd het 22-29 en 24-33, waarna VOC de eindstand definitief bepaalde op 28-38.

Doelpunten Quintus: Mirthe de Jong (6), Phoebe Muller (5), Tess van der Knaap (3), Esmee Verbeek (3), Nina Koers (3), Jill van den Berg (2), Lynn Zwinkels (1), Alyssa Schaap (1), Stacey Zuyderwijk (1), Gedy de Raaf (1), Sanne van de Arend (1) en Lieke van Zundert (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN

X