Weekend overzicht 6 april

OP DE INZET VAN DE HEULSE SPELERS VIEL NIETS AAN TE MERKEN

Het was bij voorbaat al een zware opdracht voor Quintus tegen koploper BFC. Maar toen in de aanloop naar het duel bleek, dat de twee sterkhouders Marnix Roos en Timo Blom niet van de partij konden zijn, werd de missie vrijwel kansloos. Dat bleek ook wel, want de aanstaande kampioen van de eredivisie won afgetekend met 18-28.

Er viel de jeugdige formatie van trainer/coach Neso Saponjic nauwelijks iets te verwijten. Zonder Roos (werkverplichtingen) en Blom (blessure) is de Heulse ploeg danig verzwakt. Veel jonge gasten én wisselspelers kregen daardoor de kans van Saponjic om hun kunsten te vertonen. Zij deden geweldig hun best, knokten voor elke centimeter, maar dat is niet voldoende om een op volle toeren draaiend BFC in de problemen te brengen.

Op de instelling van de Westlandse spelers viel niets aan te merken. Ook bij een grote achterstand bleven zij proberen er nog iets van te maken. Maar dat was uiteraard niet voldoende tegen de ervaren ploeg van trainer/coach Richard Curfs.

De voormalig topspeler is erin geslaagd een soepel werkende machine te fabriceren. De spelopvatting is prima, de balbehandeling uitstekend en ook over effectiviteit van zijn schutters heeft hij niet te klagen.

Met de gelouterde Martijn Meijer, Jeroen Croonen en Vasco Vonk is dat ook geen wonder.

KAMPIOEN WORDEN

Coach Curfs was na afloop realistisch: ,,Dit was geen graadmeter voor ons. We kregen te weinig tegenstand om ons werkelijke, goede spel te laten zien. Wij willen graag kampioen worden en daarna zien we wel verder. De wedstrijden tegen Houten worden nog lastig genoeg. Maar ik ben tevreden over de manier waarop we deze partij tot een goed einde hebben gebracht. Ik kon verschillende andere spelers de kans geven door ze ook de nodige speelminuten te laten maken. Dat pakte goed uit.”

Zijn collega bij Quintus, Neso Saponjic, was ook niet ontevreden over de verrichtingen van zijn jeugdige discipelen. Zijn blik is nog steeds gericht op de wat verdere toekomst. Daarom krijgen jonge talenten regelmatig de kans in de hoofdmacht. Vaak ook noodgedwongen.

,,Of we nu vierde of achtste worden, maakt me niet zo veel uit. We hadden dit keer twee uitgangspunten: het reserveteam moet in de eerste divisie blijven vanwege de aansluiting. Die ploeg speelde een belangrijke wedstrijd tegen degradatie en daar heb ik dus geen spelers uit gehaald. En de A1-jeugdploeg moet zondag een belangrijke wedstrijd spelen om de finale om de landstitel te halen. Die jonge gasten wilde ik dus ook niet allemaal extra belasten.”

FLINK IMPROVISEREN

Het gevolg was, dat het flink improviseren werd voor Saponjic. Hij heeft een hekel aan verliezen, maar zag wel in dat er geen andere oplossing voor handen was. De jongelingen Luuk Barendse en Dyon de Graaf, die wél de kans kregen, deden dat verdienstelijk. Iets te gehaast in hun spel en bij het afronden, maar dat schrijven we toe aan de spanning en de jeugdige overmoed.

Voor de rest toonden de vaste krachten René de Bakker, Troy Oranje, Ali Ahmedov, Nick Schot, Sven Teekens en Youri Schutte voldoende spirit om er het beste van te maken.

Dat het niet voldoende was om titelkandidaat BFC te verontrusten was geen schande.

Binnen tien minuten was het 2-6, waarna de Limburgers via 8-12 naar de 9-17 ruststand denderden. Na het wisselen liep de schade op van 15-25 naar de 18-28 eindstand.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (**) : BFC zorgde voor een aantal staaltjes fraai combinatiespel. Quintus kreeg complimenten voor de inzet. Maar al met al was het een duel dat niet erg kon boeien vanwege het grote krachtsverschil.

Scheidsrechters (***): Ook voor André Hommen en Laurens van Kessel viel er weinig eer te behalen. Niettemin floten zij een prima partij. Maar dat mag ook wel worden verwacht van een koppel dat ook BENE-League wedstrijden tot een goed einde brengt. Ze hielden de lijn consequent vast en waren op dreef met de voordeelregel.

Doelpunten Quintus: Nick Schot (4), Ali Ahmedov (4), Youri Schutte (2), Luuk Barendse (2), Xander Naaktgeboren (2), Sven Teekens (1), René de Bakker (1), Troy Oranje (1) en Dyon de Graaf (1).

Doelpunten BFC: Jeroen Croonen (6), Vasco Vonk (5), Mika de Wilde (5), Martijn Meijer (4), Ryan Houben (2), Alain Eurelings (2), Stef Schoonbrood (1), Lou Peters (1), Koen Vliegen (1) en Ivan Schoolmeesters (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN

X