Wedstrijdverslagen heren- en damesselecties zaterdag 25 september

QUINTUS HEREN 1

Foto Paul Vis sr.

In de BENE-League hadden de mannen van Quintus drie kwart van de partij in en tegen Hasselt een overwicht. Door technische fouten en het missen van kansen glipte de overwinning in de slotfase toch nog uit handen. Hasselt pakte met 32-27 de volle winst en dat was flink balen voor de Westlanders.

Doelman Paul Vis en opbouwer Ard Vollebregt waren de opvallendste spelers. Troy Oranje kreeg een rode kaart bij een ongelukkige botsing toen hij aansloot in de hoek. Vanwege het eveneens ontbreken van Pieter van der Velden (kruisband) in de linkerhoek, kreeg Max van Zijderveld speeltijd op die linkerflank. Hij deed dat tot tevredenheid van zijn coaches.

QUINTUS DAMES 1

In de eredivisie bij de vrouwen boekte Quintus een duidelijke 33-22 overwinning op Borhave. Het begin was bij 1-3 nog wat stroef, maar via 10-5 bepaalde de thuisclub de ruststand toch op 13-11. Opvallend was het sterke keeperswerk van Esther de Vos in die fase. Na de rust drukte Quintus binnen een kwartier door naar 25-16 en was de partij gespeeld.

In de veertigste minuut was het even schrikken toen Celine Michielsen hard op haar rug viel en naar de kant moest. De verwachting is, dat er geen blijvende schade is voor de rest van de competitie. De topscorers bij Quintus waren: Anouk Zwinkels (9), Lois Strik (5), Angelique van Duijvenbode (4), Fem Boeters (4) en Jill van der Zeijden (4).

AD Sport: Peter Lotman

HELAAS KOMT DAMES 2 NET TE KORT IN EMMEN

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd op het programma, meteen maar de verste in het schema, E&O uit Emmen was de tegenstander voor dames 2 van Quintus. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en waren er beide op gebrand dit een goed vervolg te geven.

Het beloofde weer een spannende pot te worden, want vanaf de eerste minuut gaven de ploegen elkaar weinig toe. De scores vielen om en om. Toch was het E&O dat een kleine voorsprong wist op te bouwen, een voorsprong die niet groter werd dan 2 doelpunten.
Alles wat de ploeg uit Kwintsheul ook probeerde steeds gaf E&O een passend antwoord, gaande weg de eerste helft bleek al dat de keepster van de ploeg uit Emmen een grote sta in de weg zou zijn. Ruststand 15-14.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld, beide ploegen scoren om en om en de stand varieert van 1 a 2 doelpunten in het voordeel van E&O. Toch sluipt Quintus 2 dichterbij en richting het einde van de tweede helft lopen de ploegen gelijk op. Als E&O scoort heeft Quintus 2 meteen een passend antwoord.
Tot 5 minuten voor tijd. Weer stopt de goed keepende keepster van E&O een bal en loopt de ploeg uit Emmen ineens een doelpunt weg. Dat verschil komt de ploeg uit Kwintsheul niet meer te boven, hoewel het met 4 seconden voor tijd nog balbezit verovert maar de tijd is te kort om de gelijkmaker te scoren. Eindstand 30-29.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Helaas trokken we dit keer aan het kortste eind, we hebben er tot aan het eind toe voor geknokt, maar vaak was de afronding net niet goed genoeg. Komende zondag maar herstellen tegen MHV”

Volgend weekend speelt de ploeg thuis tegen MHV.

HEREN 2 WINT VAN OLIVEO HEREN 1

Afgelopen zaterdagavond speelde Heren 2 thuis tegen de heren van Oliveo. Het was de 2e wedstrijd van Heren 2 die werd gewonnen met 38-35. Na 2 wedstrijden staat dit team samen met 3 andere teams op 2 gewonnen wedstrijden. Aankomende zaterdagavond spelen zij uit bij DWS.

VOOR OP DE AGENDA

Op zaterdag 23 oktober om 19.00 uur en op zondag 24 oktober om 16.00 uur speelt Dames 1 in de Eekhouthal twee Europacup wedstrijden tegen Alavarium Love Tiles uit Portugal. Binnenkort volgt hier meer informatie over.