Wedstrijdverslagen Heren 2

Lees hier alle wedstrijdverslagen van Heren 2 van de afgelopen periode.


DWS – QUINTUS – ZATERDAG 10 OKTOBER

Zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd gepland tegen DWS uit Schiedam. Sowieso een aparte wedstrijd in aparte tijden waar er meer wedstrijden niet door gaan dan wel door gaan door COVID.

Dat wilt niet zeggen dat de mannen er geen zin in hadden. Bij DWS weet je dat het een hard werkende ploeg is die soms de grenzen opzoekt maar die blijven knokken tot het einde.

De wedstrijd verliep niet volgens plan, in het begin erg rommelig veel onnodige technische fouten, onnodig bal verlies en daar maakte de mannen van DWS goed gebruik van. Hierdoor liepen ze paar punten uit in het begin. Maar gelukkig pakten de mannen het weer op en gingen we onze doelpunten mee pakken.

Het was een harde wedstrijd met aan beide kanten overtredingen waar niet en wel adequaat op getreden werd. De scheidsrechters hadden hun handen vol aan beide teams.

Na wat aanpassingen in de dekking aan onze kant hadden wij de aanval van DWS beter onder controle kon Cas extra ballen pakken en liepen de straffen aan onze kant terug.

Aanvallend speelden we met ons verstand (zouden wij dan toch leren van BFC uit?) en speelden we geduldig zoekend naar de ruimte. Die ruimte werd meerdere keren gevonden op de rechterhoek en de scores kwamen dan ook op de hand van René de Bakker te staan.

Al met al kijkend naar de wedstrijd zijn wij als Quintus tevreden over het resultaat maar er zijn nog voldoende verbeter punten waar wij de komende periode aan kunnen gaan werken!

Wij hopen als vereniging Quintus dat wij nog wedstrijden kunnen spelen en wachten in spanning de ontwikkelingen af omtrent COVID.

Gebruik allemaal je gezonde verstand, volg de regels en het belangrijkste blijf gezond.

Zo kunnen wij hopelijk allemaal het spelletje blijven spelen wat wij allemaal zo mooi en leuk vinden!


UITWEDSTRIJD TEGEN BFC 2 – 27 SEPTEMBER

Er stond een lange reis op ons te wachten en dat was ook te merken aan het begin van de wedstrijd! BFC kwam fel uit de startblokken en wij werden hierdoor overrompeld.

Wij keken al gauw tegen een achterstand aan dit was gezien het spelbeeld ook terecht! Afspraken werden niet nagekomen, teveel technische fouten van onze kant en dat gebruikten de mannen van BFC. Ze maakten hun goals en stonden daarom met rust terecht voor!

2e helft was een iets ander beeld! Onze mannen bleven knokken tot het eind en nadat we onze dekking hadden aangepast kwamen wij puntjes voor puntje terug. Met nog 2,30 te spelen staan wij voor maar verspelen de bal, hierdoor komt BFC gelijk.

Als wij het iets beter hadden uitgespeeld hadden wij nog 1 aanval kunnen neerzetten en misschien kunnen winnen, maar ook deze aanval werd onderschept door BFC waarbij hun speler uit de break op de paal schoot en het zo 28-28 bleef!

Kijkend naar het spelbeeld over de gehele wedstrijd hebben wij hier 1 puntje gestolen van de mannen van BFC. Maar de vraag blijft nog steeds wat als we die laatste aanval beter hadden uitgespeeld!

Op naar de volgende wedstrijd!


QUINTUS – UNITAS – 19 SEPTEMBER

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond op de agenda.

De mannen speelden te gehaast in de aanval, wat leiden tot veel technische fouten en rommelig spel. De dekking stond met fases erg goed, waardoor Unitas moeite had om tot scoren te komen.

In het verloop van de wedstrijd ging het spel vlot op en neer met hier en daar aan beide kanten technische fouten en gemiste kansen.
Uiteindelijk pakken de mannen het goed op en halen de punten binnen.

Patrick was een goed aanspeelpunt en pikte daardoor ook zijn goaltjes mee (topscorer deze wedstrijd). Ook Marco Dofferhof pakt het op het laatst goed op met goede stops en hielp H2 te winnen van Unitas met 29-24. Met rust was de stand 14-11 in het voordeel van Quintus H2. Het was een uiterst sportieve wedstrijd van de beide teams die allebei snel en leuk handbal wilden laten zien aan het publiek wat er was!

Zoals eerder genoemd was het een uiterst sportieve wedstrijd en hier hebben de scheidsrechters Reincke/Zandvliet aan mee geholpen. Gestraft wanneer nodig! En niet te pietluttig met de tijdstraffen!

Op naar de volgende wedstrijd: zondag 27-9 uit tegen BFC 2.


EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD – 13 SEPTEMBER

13 september was het zover! Na maanden lang zonder competitie wedstrijd was het eindelijk zo ver voor de mannen van Quintus H2.

Met een hoop nieuwe spelers en technische staf met hun eigen ideeën over handbal werd er een zwaar oefenprogramma gedraaid in de voorbereiding en dat heeft zondag zijn waarde getoond!

Wat waren de mannen goed als collectief! Hellas hadden geen antwoord op de dekking van onze Heren 2, wat zich toonde in het scoreverloop! Nick en Hidde hadden mooie steals, Mitchell en Stan waren trefzeker van afstand en Cas stond een goede pot te keepen!

De afspraken werden nagekomen, de aanvallen goed neergezet en er werd met het ‘koppie’ gehandbald, zoals ze dat zo mooi noemen.

De mannen van Hellas probeerden het nog en kwamen in de 2e helft meer tot scoren, maar uiteindelijk verliet Quintus H2 het parket met de eerste 2 punten van de competitie en met een mooie uitslag van 22-34!

Mannen dank voor deze mooie pot en op naar nog meer van zulke wedstrijden!

X