Wedstrijdverslag uit het AD

Quintus heren 1

Bij Quintus waren er drie opvallende feiten. Paul Vis keerde eenmalig terug tussen de palen bij Quintus als stand-in voor Cas van der Harst, die overigens prima keepte en drie strafworpen stopte. René de Bakker scoorde opnieuw tien keer en was de onbetwiste uitblinker. De jeugdige Jorian Baauw debuteerde en bekroonde zijn eerste optreden met een fraai doelpunt.

De Bakker over zijn sterke optreden: ,,Met deze aanval krijg ik veel ballen, omdat er een rechtshander op de rechteropbouw staat. Bovendien kan ik in de eredivisie makkelijker breaks lopen en dat levert ook veel doelpunten op. Het is te danken aan mijn ploeggenoten die de ruimte goed benutten waardoor het op mijn hoek kan worden uitgespeeld.”

,,Maar”, vervolgt hij eerlijk, ,,we hadden de partij veel eerder dood moeten maken. Meteen laten weten, dat er niks te halen valt. We hadden eigenlijk met dubbele cijfers moeten winnen, maar laten ze te veel meedoen.”

Quintus had tot 6-8 nog wat tegenspel van de thuisclub, maar liep vervolgens via 6-11 en 8-14 naar de 14-21 ruststand. In het tweede bedrijf experimenteerde coach Ruben Schelbert zowel in aanvallend opzicht als verdedigend, waardoor Berdos vooral in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog wat terug kon doen. De stand was inmiddels opgelopen tot 23-32 en 25-34.

De doelpunten kwamen van: René de Bakker (10), Rick van Ravesteijn (7), Jordan Beukman (4), Timo Blom (4), Troy Oranje (4), Marc de Vreede (3), Jordi van Erp (2), Max van Zijderveld (2), Christiano Olivacce (1) en Jorian Baauw (1).

Quintus dames 1

De vrouwen van Quintus maakten korte metten met debutant BFC. Binnen vijf minuten was het al 5-0 en bij de rust was het bij 21-9 al geen wedstrijd meer. De thuisclub denderde in het tweede bedrijf door en scoorde naar hartenlust. Via 30-19 halverwege werd het uiteindelijk na een eenzijdig duel 41-21. Lysanne Huele, overgekomen van SEW, speelde een uitstekende wedstrijd en schoot tien keer raak. Jill van der Zeijden was zevenmaal succesvol en Judith van der Helm trof zes keer het doel. De twee keepsters Dian Bruinen (45 minuten) en Lois van Ruijven (een kwartier) keepten een sterke partij.