Wedstrijdverslag uit het AD

QUINTUS (MANNEN)

De Westlandse formatie van coach Ruben Schelbert behaalde een degelijke 34-26 overwinning op het Rotterdamse Feyenoord. Het deed daarmee wat het moest doen en schuift mede door het verlies van Hellas door naar de tweede plaats achter de nieuwe koploper BFC.

De thuisclub begon de eerste helft nog prima en kwam op een ruime voorsprong. Vervolgens ging Feyenoord in de tweede helft heel offensief verdedigen en dat veroorzaakte de nodige problemen voor Quintus. Hoekspeler Troy Oranje: We maakten toen te veel verkeerde keuzes, misten te veel kansen en het werd een soort paniekhandbal. Dus in plaats van naar vijftien verschil gingen we terug naar drie. Daarna wel weer naar acht, maar het was te wisselvallig.” Van 19-12 kwam Quintus op 23-14. Bij 29-25 nam het eenzelfde tussensprint naar de 34-26 eindstand. Ofke Teekens keepte een sterke wedstrijd en Timo Blom en Jordan Beukman konden vanwege hun doelpunten eveneens rekenen op een ruime voldoende.

Coach Ruben Schelbert moest improviseren, omdat een aantal vaste krachten ontbrak.
Quintus wisselde regelmatig door en gaf ook de drie A-jeugdspelers de nodige speeltijd. Ondanks al die wisselingen kwam de ploeg nooit in gevaar en speelde de partij zonder problemen uit naar de ruime overwinning.

QUINTUS (VROUWEN)

Het team van coach Fred Michielsen verslikte zich in de nieuwkomer PSV. In Eindhoven werd het 24-23 voor de thuisclub en dat was een flinke tegenvaller. Lexie Louwerens, altijd één van de aanjagers in de Westlandse formatie baalde dan ook vreselijk.

We hebben de hele wedstrijd voorgestaan en aan het einde geven we het dan toch nog weg. Zo zonde. We speelden niet als een team; het was erg individueel allemaal. Een groot contrast met vorige week toen we een heel goede wedstrijd speelden tegen VOC.”

Keepster Bianca Schanssema stopte nog wel een serie knappe schoten en Alieke van Maurik scoorde de eerste helft regelmatig, maar verder kon Quintus niet overtuigen tegen een gretig PSV.