Wedstrijdverslag Quintus Heren 1

In het duel tussen Quintus en Aalsmeer waren de doelpunten duur. Beide ploegen hadden de dekking goed in orde. Het tempo in de aanval was aanvankelijk te laag bij Quintus, maar toen de Westlanders er een schepje bovenop deden, vielen er wel gaten en die werden effectief benut.

Ondanks een voorsprong van steeds vier tot zeven doelpunten (5-9, 8-12 rust, 12-17), kende Quintus in de tweede helft een mindere fase. Assistent-coach Bart de Koning: ,,Het werd hectisch, we maakten verkeerde keuzes, misten te veel kansen, waardoor we steeds tegen hun break aanliepen. Daardoor moesten we vijf minuten voor het einde nog naar de time-out grijpen toen het weer gelijk werd.”

Vervolgens verdienden de Westlanders het compliment, dat zij volwassen en koelbloedig de partij uitspeelden. ,,Alsof er niks aan de hand was”, aldus De Koning. ,,Dat is dan toch de stap die we hebben gezet. Een onmisbare kwaliteit dit seizoen.”

Quintus strijdt door het verlies van BFC bij Houten samen met die twee ploegen én Hellas om de titel in de eredivisie. Alle vier teams hebben 20 punten uit 12 wedstrijden.

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (8), Jordan Beukman (5), Jordi van Erp (3), Chistiano Olivacce (2), Timo Blom (2), René de Bakker (2) en Marc de Vreede (1).

Keeper Cas van der Harst was de Man-of-the-Match.