WEDSTRIJDOVERZICHT 29 APRIL

QUINTUS WINT, MAAR HOUTEN ÓÓK

De mannen van Quintus speelden een prima partij tegen Opleidingsteam Aalsmeer en pakten vooral door een sterke tweede helft met 31-24 de volle winst. Daarmee deed het team van coach Ruben Schelbert wat het moest doen. De hoop was gevestigd op BFC, dat thuis wellicht de punten kon afsnoepen van koploper Houten. Dat gebeurde niet, want Houten toonde zich de terechte kampioenskandidaat door met duidelijke cijfers in Limburg te winnen (30-36).

Het verschil blijft dus drie punten en al komt Houten nog naar Kwintsheul, het is niet waarschijnlijk dat de Utrechtenaren nog punten gaat verspelen in de resterende drie wedstrijden. Daarvoor is de huidige vorm te goed. Quintus blijft in de achtervolging en dat geeft dus nog een spannend slot aan de competitie in de eredivisie.

Tegen Aalsmeer waren beide ploegen bij de rust nog in balans: 15-15. Na het wisselen werd het een aantrekkelijke en snelle partij met van beide kanten fraaie staaltjes handbal en knappe doelpunten. Mede door de opnieuw voortreffelijke leiding van de scheidsrechters Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg, die weer uitblonken door de voordeelregel, ontwikkelde zich een snelle wedstrijd die op en neer golfde.

Rick van Ravesteijn was weer als vanouds op dreef met acht doelpunten uit alle mogelijke situaties. Het blijft spijtig, dat de goalgetter er na dit seizoen een punt achter zet. Cas van der Harst keepte opnieuw prima.

Doelpunten: Rick van Ravesteijn (8), Marc de Vreede (5), René de Bakker (5), Jordi van Erp (4), Timo Blom (4), Jordan Beukman (2), Troy Oranje (2) en Max van Zijderveld (1).

Bij Aalsmeer was Jordy Neeft met negen doelpunten op schot. Kevin Hooijman, bekend uit zijn Herculestijd, toonde aan nog steeds van grote waarde te zijn voor zijn team vanwege zijn spelinzicht. Verheugend was óók om Hagenaar Luka Furth, terug na een lange blessure, en Westlander Stan Zwinkels in actie te zien in het team van trainer/coach Celine Michielsen.

VROUWEN QUINTUS OP KARAKTER NAAR WINST

De vrouwen van Quintus begonnen tegen Kwiek Raalte goed aan het duel. Met de altijd onvermoeibare aanjager Lexie Louwerens werd er veel strijd geleverd. Door de sterke dekking en het gevarieerde aanvalsspel was de 34-32 overwinning uiteindelijk ook verdiend. Al gaf de thuisclub een ogenschijnlijk onoverbrugbare voorsprong bijna nog uit handen.

Door de sterke verdediging kon keepster Lois van Ruijven uitgroeien tot de uitblinksters van de eerste helft. Interim-coach Ruud van den Broeck, die volgend seizoen niet doorgaat als keeperstrainer bij Quintus, over de terugval na de rust: ,,Ons gebruikelijke momentje dat we de tegenpartij weer in de wedstrijd laten komen. Dat brak ons net als in eerdere wedstrijden toch weer op.”

Gelukkig voor de Heulse formatie speelde Alieke van Maurik aanvallend een puike partij en scoorde naar hartenlust. Ook Esmee Verbeek was op dreef in de rechterhoek en zorgde vooral in de tweede helft voor belangrijke doelpunten. Van den Broeck: ,,Op karakter hebben onze meiden de pot uiteindelijk naar zich toegetrokken. Een mooie opsteker voor deze toch wel erg jonge ploeg.”