Wedstrijdoverzicht 25 maart 2023

Weinig verrassingen dit keer in de eredivisie bij de vrouwen en de mannen. Quintus (m) won volgens verwachting de streekderby tegen EHC met 29-36. Quintus (v) deed goede zaken door de uitwedstrijd bij DSVD met 27-31 te winnen.

EHC – Quintus

De Westlanders hoopten een beetje, dat streekgenoot WHC/Hercules koploper Houten pootje zou lichten, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Zelf deed Quintus wat het moest doen: winnen van EHC. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarin de Heulse formatie matig verdedigde, was het bij de rust nog gelijk: 17-17. In het tweede half uur stelde Quintus bij 20-22 en 25-28 orde op zaken om uiteindelijk nog ruim met 29-36 de partij naar zich toe te trekken.

Opbouwer Marc de Vreede over de lastige eerste helft: ,,Wij hadden in het begin nog niet volledig de focus en de agressie in de dekking. Daardoor kon EHC bijblijven. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat wij zouden gaan verliezen. Toen wij na de rust het tempo opvoerden, konden zij het niet meer bijbenen. Wij sloegen een gat en konden de wedstrijd makkelijk uitspelen.”

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (8), Jordi van Erp (7), Jordan Beukman (6), Timo Blom (6), Christiano Olivacce (3), Marc de Vreede (2), Troy Oranje (2), Youri Schutte (1) en Max van Zijderveld (1). 

DSVD – Quintus 

Quintus, dat met 27-31 bij DSVD won, pakte op de valreep alsnog de vijfde plaats. Het start in poule B met 1 bonuspunt. De tegenstanders zijn: VOC, SEW en Kwiek Raalte.

AD Sport / Peter Lotman

X