Wedstrijdoverzicht 22 april

Kwiek – Quintus (vrouwen) 26-24

Het team van interim-coach Ruud van den Broeck, die na dit seizoen stopt bij Quintus, startte sterk en kwam op een 5-12 voorsprong. De Heulse club had de pech, dat de sterke linkeropbouwspeelster Judith van der Helm niet kon spelen vanwege een sluimerende knieblessure. Daar heeft ze al een tijdje last van en na de partij tegen VOC is besloten twee/drie weken rust te houden. Dat scheelde voor Quintus flink aan schotkracht.

Ook keepster Lois van Ruijven begon vanwege griep niet helemaal fit aan de wedstrijd, waardoor Quintus de goede start niet kon voortzetten en bij de rust al weer bij 13-13 op gelijke hoogte stond.

Coach Van den Broeck, die geen uitblinksters zag: ,,Ze hebben keihard geknokt, maar we missen dan simpelweg ervaring in het veld. Er staat dan niemand op om de rust te bewaren. Er zit veel enthousiasme in het team, maar op de momenten dat je hoopt dat het in de wedstrijd onze kant opvalt, gaat het net even mis.”

PSV – Quintus (mannen) 24-35

Een matige partij van beide kanten. Na tien minuten was het al 4-11 en bij de rust 11-18 voor de Westlanders, die vervolgens via 16-24 en 21-30 de wedstrijd uitspeelden met de nodige experimenten. Door het grote verschil was het al snel geen duel meer. Quintus ging te veel mee in het tempo van de tegenstander. Een te laag tempo en te veel schoten die kansloos waren. Coach Ruben Schelbert kon veel doorwisselen en een aantal zaken uitproberen.

Quintus was blij met de twee punten en richtte zich na dit verplichte nummer op de komende wedstrijden die cruciaal zullen zijn.

Zowel keeper Ofke Teekens als Cas van der Harst stopte twee strafworpen en diverse breaks.

Doelpunten: Timo Blom (5), René de Bakker (5), Jordi van Erp (5), Jorian Baauw (4), Max van Zijderveld (4), Marc de Vreede (3), Troy Oranje (3), Rick van Ravesteijn (3), Jordan Beukman (2) en Ques Canninga (1).