WEDSTRIJDOVERZICHT 2 september

PSV-QUINTUS (V)

De nieuwe trainer/coach van de Quintusvrouwen kon terugkijken op een goede wedstrijd, die uiteindelijk met 24-32 werd gewonnen. Bij de rust was het nog 14-13 voor de Eindhovense thuisclub. Quintus startte prima met knappe doelpunten van Jara Datthijn en Phoebe Muller. De 3-6 voorsprong was dan ook zeker verdiend.

Geleidelijk aan krabbelde PSV echter op en boog bij de rust die achterstand om naar 14-13. Het begin van de tweede helft was voor de Westlandse dames. Via 14-14 werd het zelfs 14-18. Een voorsprong die het team van coach Schulte met prima aanvalsspel verder uitbouwde naar 15-20. Nog even veerde de thuisclub op bij 21-23, maar Quintus gaf de verdiende overwinning niet meer uit handen. In hoog tempo zorgden Jill van den berg, Mirthe de Jong, Jara Datthijn en Joy Grootscholten voor de toch nog ruime 24-32 eindstand.

QUINTUS-PSV (M)

Het team van de nieuwe trainer/coach Neso Saponjic deed wat normaal gesproken van de Heulse club verwacht mocht worden. PSV werd na een 20-10 ruststand met 33-21 geklopt. De thuisclub was op alle fronten de betere partij. Met Timo Blom in een hoofdrol. Niet alleen scoorde hij 13 keer, maar ook verdedigend was hij van grote waarde. Hij zou zich Man-van-de-Wedstrijd mogen noemen, maar liet die eer aan de jarige invaller-doelman Jop van der Knaap.  De debutant verving de tweede doelman Ofke Teekens, die afhaakte met een blessure. Van der Knaap, afkomstig van VELO en nu actief in het samenwerkingsverband tussen de twee Westlandse clubs, kreeg ook speelminuten. De A-junior die 18 jaar werd, volbracht zijn taak prima.

Uitblinker Blom:,, Wij speelden vooral als team erg sterk. Daardoor kon ik ook makkelijk scoren. Er zijn nog genoeg zaken die we kunnen verbeteren en daar gaan we mee aan de slag. In elk geval een prima begin van het seizoen. Het spel en de uitslag geven veel vertrouwen.”

Doelpunten Quintus: Timo Blom (13), Marnix Roos (7), René de Bakker (5), Jordan Beukman (3), Youri Schutte (3), Ques Canninga en Vince Zwirs.