Vrouwen Quintus 1 ondermaats

De vrouwen van Quintus speelden verrassend met 34-34 gelijk bij Fortissimo. Die uitslag lag niet in de lijn der verwachting en was ook voor trainer/coach Fred Michielsen een tegenvaller.

,,Het was op alle fronten ondermaats. Fortissimo speelde voor een optimale uitgangspositie in de degradatiepoule. En wij straalden uit, dat we hier wel even de punten gingen halen. Met name op instelling zijn we geklopt. Vanaf het begin stond er een gemotiveerde tegenstander.”

Quintus wist dat de druk bij de thuisclub vooral zou komen van de linkeropbouw, de makkelijk schietende en scorende Amy Oostveen. Toch speelden de dekking en keepster daar onvoldoende op in, volgens Michielsen. ,,Wat de verdedigende taken en de keepersarbeid betreft, liepen we voortdurend achter de feiten. Aanvallend stuitten we op prima keeperswerk van Fortissimo. Door wat omzettingen in de dekking in de tweede helft konden we nog terugkomen in de wedstrijd, omdat het te veel arbeid kostte bij de tegenstander.”

In de laatste seconde bij 33-34 was er nog wat tumult over een vrije worp voor Fortissimo die, aldus Michielsen, keurig door de verdediging van Quintus werd geblokt. De scheidsrechters Scherhage gaven echter een rode kaart en strafworp vanwege vermeend te vroeg uitlopen. Michielsen: ,,Elke scheidsrechter had afgefloten voor het einde van de wedstrijd. Maar ja… Op instelling was het een verdiend punt voor Fortissimo en voor ons een wake-up call.”

X