Vertegenwoordiging Quintus in Oranje jeugd selecties

Vorige week heeft er na drie centrale trainingen, een nieuwe selectieronde plaats gevonden voor de dames onder 16 zaal selectie. De selectie is gericht op deelname aan het Open Jeugd EK (in juli) voor speelsters uit de geboortejaren 2006-2007. Van de Quintus speelsters zijn er nog 4 speelsters gekozen in de nationale selectie van 29 speelsters. Dit zijn Silke van Kleef, Roos van Minnen, Sophie Buijs en Fien Swarte. Helaas zijn Isa Kester en Sofia van Lieshout voorlopig afgevallen. Er waren nationaal betere speelsters op hun positie.

Als voorbereiding gaat het team de komende weken centraal trainen op Papendal en er wordt uit de overgebleven groep van 29 speelsters een selectie gemaakt voor een oefenwedstrijd en clinic in Naaldwijk op dindag 17 mei.

Quintus-speelsters (Silke, Roos, Sophie en Fien) in voorlopige jongste Oranje selectie. 

Naast zaal selecties heeft het NHV ook nationale beach handbal selecties. Omdat er bij onze club         (en in Westland) geen beach handbal veld aanwezig is (behalve het strand natuurlijk), wordt deze variant van de handbalsport in onze club minder beoefend. Technisch en taktisch is het een ander spel dan handbal in de zaal. Niet alleen de ondergrond verschilt, maar beach handbal vereist ook andere vaardigheden. Hier zijn onze Quintus jeugdspelers en speelsters minder bekend mee.

Toch kunnen Quintus-speelsters via de Handbalschool of vrije scouting wel betrokken raken bij de Oranje beach selecties. Voor de komende maanden zijn Lieke den Dulk, Sophie Peters en Noami Walther uitgenodigd voor de centrale trainingen in Blaricum.

Spelers en speelsters moeten wel een keuze maken. De combinatie zaal met beach is niet toegestaan.

X