OVERZICHT VAN HET WEEKEND

VEREDELDE OEFENPARTIJ VROUWEN QUINTUS

De handbalsters van Quintus speelden in de eredivisie een veredelde oefenpartij tegen V&L. Met 44-20 klopte het team van trainer/coach Fred Michielsen de Limburgse opponent. Van een wedstrijd was nauwelijks sprake, want bij de rust was het al 21-9.

De thuisclub ging direct fel van start en had binnen tien minuten een voorsprong van 10-4 en na een kwartier van 15-5. In de tweede helft kon coach Michielsen al zijn speelsters inzetten en ook oefende hij met zeven veldspeelsters en een leeg doel. Quintus bleef frivool combineren en er lustig op los scoren vanaf alle posities. Via 31-11 en 35-14 klonk uiteindelijk bij 44-20 het verlossende eindsignaal.

Coach Fred Michielsen tevreden: ,,Het was vooraf lastig in te schatten hoe V&L uit de startblokken zou komen na de onverwachte nederlaag tegen Fortissimo. Maar het werd toch een makkelijke avond. Alleen de eerste elf minuten was het nog een wedstrijd. Nadat we onze afspraken over communicatie in de dekking en tempohandbal in de omschakeling gingen uitvoeren, was het snel gebeurd met V&L. Het is nu zaak, ondanks het feit dat we 3 maart pas weer spelen, deze flow en positiviteit vast te houden.”

Doelpunten Quintus: Celine Michielsen (12), Alieke van Maurik (7), Fem Boeters (5), Jill Strik (5), Anouk Zwinkels (5), Lisanne Kruijswijk (3), Amber Verbraeken (2), Lois Strik (2), Lexie Louwerens (2) en Iris van Aalst.

Fem Boeters, Amber Verbraeken en keepster Bianca Schanssema zijn geselecteerd voor Jong Oranje, dat begin maart WK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen Oostenrijk en Litouwen.

ACCEPTABELE UITSLAG MANNEN QUINTUS

De mannen van Quintus behaalden in de BENE-League een prima resultaat in Volendam. De ploeg van de coaches Jack van Lier/Geert Hinskens, die beiden aan het einde van het seizoen stoppen, verloor weliswaar met 25-23, maar dat was een alleszins acceptabele prestatie.

Hinskens, even terug op vroegere bodem waar hij in het verleden als speler successen boekte, blikte dan ook tevreden terug. ,,Er had meer ingezeten, maar we misten opnieuw te veel opgelegde kansen of maakten te veel technische fouten om echt op gelijke hoogte te komen. Het ontbrak op de beslissende momenten aan voldoende fysieke stootkracht. Maar al met al een goede prestatie als je kijkt naar de stand op de ranglijst.”

Bij Quintus was de verdediging uitstekend op orde en waren de beide keepers, Paul Vis en Evan de Lange, voortreffelijk in vorm.

Opbouwer Yannick Boers keek ook terug op een prima wedstrijd. ,,Wij speelden net als vorige week een goede pot. Alleen missen we steeds te veel open kansen. Er komt een moment als wij zo blijven spelen, dat we de punten wél binnen gaan halen. We moeten echt meer gaan killen in de aanval. Als team worden we steeds beter.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

QUINTUS 2 WINT OOK THUIS VAN HERCULES

Afgelopen zaterdag stond er weer een derby op het programma. De ploeg uit de hofstad komt naar Kwintsheul en vecht voor de punten om zo lijfsbehoud in de eerste divisie te bewerkstelligen. Hercules heeft echter sinds halverwege december geen wedstrijd meer gespeeld, dus het is afwachten hoe zij uit deze “winterslaap” zijn gekomen. Quintus daarentegen heeft de afgelopen 2 wedstrijden gewonnen en wil graag deze zegenreeks voortzetten.

Quintus 2 begint goed aan de wedstrijd. Met snel spel neemt de ploeg uit Kwintsheul een mooie voorsprong van 3 doelpunten, en je ziet dat Hercules wat onwennig op het veld staat. Dan stokt het aan de kant van Quintus, afspraken in de dekking worden niet meer nagekomen en de doelpunten vallen niet meer zo makkelijk als voorheen. Hercules klampt aan, en neemt zelfs brutaal de leiding in de wedstrijd. Na een omzetting in de dekking en een time-out is Quintus 2 weer bij de les en gaat het door waar het de wedstrijd mee begon. Ruststand 16-11.

Na rust geeft Quintus meteen gas en loopt weg bij de ploeg uit de hofstad. Daar waar Quintus 2 rustig door kan wisselen, zie je dat de energie langzaam uit de ploeg van Hercules vloeit en wordt het nooit meer een echte wedstrijd. Einduitslag 37-20.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Ondanks een goed begin zakken we toch weer even weg, gebrek aan concentratie zullen we maar zeggen. We pakken het daarna weer goed op, en zijn niet meer in de problemen geweest. Een goede overwinning dus.”

De komende weekenden zijn de reserves vrij, de eerste volgende wedstrijden staan voor het weekend van 5 en 6 maart op het programma, dan spelen de reserves van de ploeg uit Kwintsheul een heuse dubbel. Zaterdag 5/3 eerst naar Wognum om tegen SEW 2 te spelen, die wedstrijd begint om 20:45 in sporthal de Bloessem, en dan zondag 6/3 thuis in sporthal de Eekhout tegen Foreholte, die wedstrijd begint om 15:20.