VERMAKELIJK BEKERDUEL TUSSEN WHC/HERCULES EN A1 VAN QUINTUS

Het eerste seniorenteam van WHC/Hercules won het bekerduel van de A1 van Quintus uiteindelijk met 14-21. Maar toch ging er na afloop van het vermakelijke duel veel respect uit naar de jeugdige talenten van coach Neso Saponjic. Ze streden tot ze erbij neervielen.

Bekerwedstrijden op een doordeweekse avond zijn in het algemeen niet van het allerhoogste niveau. De ploeg die als favoriet in een hogere divisie uitkomt, krijgt vaak een optimaal gemotiveerd team tegenover zich. Dat gegeven zorgt nogal eens voor verrassende uitslagen. En om die reden is de bekercompetitie soms ook best het aankijken waard.

Dat was ook het geval in Kwintsheul bij de ontmoeting tussen de Jeugdploeg van Quintus en de eredivisieclub WHC/Hercules. De ‘jonge honden’ van Saponjic hadden er zó veel zin in, dat de Hagenaars de handen er vol aan hadden. Ze dachten vooraf dat varkentje wel even te wassen, maar moesten toch lange tijd Quintus in het spoor dulden. Dat de winst uiteindelijk toch naar het team van coach Bart de Koning ging, was begrijpelijk. De krachten vloeiden bij de jongelingen tegen het einde zichtbaar weg.

OPGEPEPT

Maar wat hadden ze gestreden…!  Saponjic had zijn discipelen vooraf flink opgepept. Dat kun je aan de gedreven oefenmeester wel overlaten. En ook tijdens het duel bleef hij zijn manschappen voortdurend bij de les houden met stimulerende opmerkingen. Die misten hun uitwerking niet. WHC/Hercules kwam moeizaam tot scoren. Dat was enerzijds een gebrek aan scherpte, maar in belangrijke mate óók de verdienste van de Westlandse keeper Evan de Lange. De pas 17-jarige doelman steeg opnieuw tot grote hoogte en groeide uit tot de man-van-de-wedstrijd met zijn fenomenale reddingen.

Bij de Hagenaars behoorde de snelle en behendige Koen Houdijk tot de meest opvallende spelers. Ook was het prettig te zien, dat Jari van de Moosdijk weer binnen de lijnen verscheen na geruime tijd afwezig te zijn geweest. Samen met Luca Baak zorgde hij vanaf de opbouw voor de nodige schotdreiging. Broer Jonah Baak bleef met een handblessure aan de kant. Hij is een paar weken uitgeschakeld. Ole van Grieken keepte de hele wedstrijd en deed dat zeer verdienstelijk.

KARAKTER

Bij de Quintus-talenten vielen vooral op cirkelloper Olav Scholtes, hoekspeler Thimo Axt en rechteropbouwer met een prima linkshandig schot, Youri Schutte. Ook Gian Verbraeken, zoon van voormalig eerste teamspeler Mario Verbraeken, maakte indruk. Ryan Pijl deed in verdedigend opzicht nadrukkelijk van zich spreken. 

Coach Saponjic miste nog drie belangrijke spelers vanwege blessures. ,,Maar ik ben trots op die gasten. Ze toonden veel karakter, veerkracht en discipline. Opgeven staat niet in ons woordenboek. Dat was wel duidelijk”, aldus Saponjic die in twee jaar tijd toch weer een sterk jeugdteam op de been heeft gebracht bij Quintus. 

AD SPORT/PETER LOTMAN  

X