Update corona richtlijnen – start dit weekend

Gisteravond heeft de overheid weer nieuwe richtlijnen aangekondigd waaronder ook nieuwe afspraken voor het bezoeken van binnen- en buitensport wedstrijden. Deze nieuwe regels gaan zaterdagavond 13 november om 18.00 uur in.

Dat houdt in dat iedereen vandaag 12 november nog wedstrijden mag bezoeken als zij hun corona toegangsbewijs (18+ jaar) kunnen laten zien, want vanaf morgen is dit helaas in ieder geval voor de komende 3 weken niet toegestaan.

Spelregels voor sport

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De volgende regels gelden:

  1. Een coronatoegangsbewijs is verplicht op binnensportlocaties voor iedereen vanaf 18 jaar (bezoekers en sporters)
  2. Sporten in groepsverband is toegestaan.
  3. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.

Regels voor publiek bij sportwedstrijden

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport.

Op bezoek bij Quintus Handbal

Indien je als vereniging een wedstrijd bij ons komt spelen dan mogen er (naast spelersgroep en staf) maximaal 6 rij-ouders de wedstrijd in de hal bezoeken.

Bij aankomst melden deze bezoekers zich bij de corona-coordinator die bij de hal aanwezig is. Ze mogen dan na de CoronCheck (18+ jaar) de zaal als groep betreden.  Na afloop vragen wij je om de zaal direct weer te verlaten, zodat de volgende groep naar binnen kan. Bij het bezoeken van de hal vragen we je om je zoveel mogelijk aan de basisregels (zie hieronder) te houden.

Thuiswedstrijd Quintus

Iedere wedstrijd hebben we ook een aantal vrijwilligers nodig die taken vervullen voor en tijdens de wedstrijd van een team. Denk aan wedstrijdtafel, corona- coordinator etc. Deze taken worden vaak uitgevoerd door ouders van het desbetreffende team. We hebben hier maximaal 6 ouders/ vrijwilligers per wedstrijd voor nodig. Invulling van de taken vindt plaats binnen de teams.

Livestream

Als vereniging kunnen we voorzien in Livestream (in hal 1) en we zullen ook proberen om zoveel mogelijk wedstrijden te laten zien. Link naar de livestream of anders via ons Youtube kanaal 

We proberen de richtlijnen vanuit de overheid zo goed als mogelijk op te volgen. Op de pagina www.quintushandbal.nl/corona-richtlijnen staat hier de allerlaatste informatie.

X