Update Corona: 22 december 2021

Handbalwedstrijden voorlopig afgelast

De laatste maatregelen rondom Corona hebben grote gevolgen voor de Nederlandse handbalcompetitie. Vanaf zondag 19 december zijn alle geplande wedstrijden in de amateursport afgelast.

Een woordvoerder van het NHV zegt hierover het enorm jammer te vinden dat de laatste speelronde van 2021 niet door kan gaan en voelt zich genoodzaakt, ook in samenspraak met de sluiting van de binnenlocaties, om de wedstrijden tot en met zondag 16 januari 2022 af te gelasten. De sport heeft een belangrijke functie in de samenleving. Hij hoopt dat deze lockdown met die reden van korte duur zal zijn. 

Alle wijzigingen en afgelastingen zullen in de handbalNL app zichtbaar zijn. Wij roepen een ieder op om deze berichten nauwlettend in de gaten te houden. 

Aangezien de binnensport locaties vanaf heden gesloten zijn, kijken wij als Quintus Handbal naar de mogelijkheden om buiten te trainen. Per team zal worden bekeken waar en wanneer dit mogelijk is. 

Voor de top competities is een uitzondering van kracht. De Dames en Heren, spelend in respectievelijk Eredivisie en BENE-League, blijven trainen en wedstrijden spelen binnen de reeds bestaande voorwaarden. 

Vervolg handbalseizoen

Het NHV zal zich de komende dagen beraden over het vervolg van het handbalseizoen 2022. Meer informatie hierover zal spoedig ook via onze kanalen worden verspreid. 

Via deze weg willen we een ieder die zich met bovenstaande bezig houdt, bedanken voor de inzet voor de vereniging. We hopen dat jullie gezond blijven en dat we elkaar, nadat het weer kan, gezond en wel terug zien op de handbalvelden. Als laatste wensen wij jullie fijne feestdagen toe en een sprankelend 2022.

X