Trainen in corona tijd

Gisteren was de eerste zaaltraining eindelijk daar. Maar hoe hebben onze dames het eigenlijk de weken daarvoor ingevuld?

Tekst: René Zwinkels

Toen het duidelijk werd dat de competitie en het bekertoernooi niet uitgespeeld zou worden en ook andere handbalactiviteiten zoals trainingen en oefenwedstrijden niet meer door konden gaan bleef er één vraag over: “Hoe gaan we de voorbereiding naar het nieuwe seizoen invullen?”

De selectiespeelsters hadden al snel een trainingsprogramma gekregen die zie individueel konden afwerken om in ieder geval de conditie en het fysieke niveau op peil te houden. Toch is het voor de speelsters, die gewend zijn aan het trainen in groepsverband, lastig om individueel, zonder hulp en begeleiding een trainingsprogramma bij te houden.

Gelukkig konden we in mei weer in groepsverband trainen. Hierbij moesten we ons aan veel regels en restricties houden. Zo werd de 1,5 meter in acht genomen en trainden we in kleine groepjes in de buitenlucht. De afgelopen periode zijn er veel meters gemaakt in en rondom het Ockenburgse bos en op het strand van Kijkduin en Monster. Ondanks het gemis van de zaal en het trainen in normaal groepsverband zijn de trainingen goed bevallen bij de speelsters. Door op meerdere momenten metingen uit te voeren blijkt dan ook dat we grote stappen hebben gemaakt met elkaar!

Het positieve van deze toch rotte periode is dat we een dusdanig programma normaal in 3-4 weken moeten uitvoeren, terwijl wij er nu 8-10 weken over hebben kunnen doen. Dit kan alleen maar een gunstige uitwerking hebben naar het nieuwe seizoen omdat elke speelster een betere basis heeft en dus uiteindelijk op alle vlakken sterker is.

Bovenstaande werd afgelopen twee donderdagen zeker duidelijk. Toen werd er in teams in competitieverband bij meerdere onderdelen en spellen gestreden om de winst. Een heftige strijd barstte los. Erg leuk om te zien dat het fanatisme en winnaarsmentaliteit dan naar boven komt. Elementen die je normaal tijdens de wedstrijd ziet kwamen nu naar boven met als enige doel:

“Ik wil winnen!”

De komende weken zal het programma meer handbalgericht gaan worden, waarbij de bal steeds meer voor gaat komen. Gelukkig kan er met enige beperkingen snel weer getraind gaan worden in de zaal!

De eerste stap richting het nieuwe seizoen is in ieder geval gezet. Er is nog een lange weg te gaan maar we gaan de uitdaging aan en kijken met veel enthousiasme en met volle moed naar het nieuwe seizoen.

De honger naar de bal is er!

X