TOPHANDBAL BIJ QUINTUS TIJDENS VIERDE EDITIE WIM DE BAKKER TOERNOOI

Voor de vierde keer houdt handbalvereniging Quintus het jaarlijkse Wim de Bakker toernooi. In het weekeinde van 26 en 27 augustus nemen sterke jeugdteams uit Nederland en België deel aan het evenement dat is vernoemd naar clubicoon Wim de Bakker.

Hij was jarenlang de drijvende kracht achter de jongens jeugdopleiding bij de Westlandse vereniging. Als eerbetoon aan erelid De Bakker werd in 2019 het toernooi voor de eerste keer georganiseerd.
Roel de Bakker (neef van Wim) en Jelle Melkert (jarenlang jeugdtrainer/coach) namen het initiatief en vanwege Corona is Jolanda Michielsen er destijds als Corona Coördinator eveneens betrokken bij geraakt. Aanvankelijk was het toernooi kleinschalig met 14 teams. Inmiddels is het uitgegroeid tot een editie met maar liefst 26 ploegen.

Onder meer topploegen als Aalsmeer, Hellas, WHC/Hercules, Tachos, Dynamico en gastheer Quintus komen uit eigen land; Olse Merksem en HV Uilenspiegel vertegenwoordigen België. De landskampioenen A-jeugd Nederland en B-jeugd België en Nederland zijn van de partij. De scheidsrechters worden, in samenspraak met de handbalbond, vanuit het Jonge Scheidsrechters Project aangesteld. Voor zowel de jeugdige talenten als de jonge scheidsrechterskoppels een mooie opwarmer voor het seizoen.

Op zaterdagavond speelt de hoofdmacht van Quintus een oefenwedstrijd tegen Dynamico en voorafgaand worden de spelers van de herenselectie gepresenteerd. ,,Een mooie binding tussen de jeugd en de senioren tijdens een weekend in het teken van tophandbal”, aldus organisator Jelle Melkert.

Het toernooi begint zaterdag om 9.00 uur met het duel tussen Quintus/VELO en Hellas in de categorie U19 en eindigt om 18.30 uur met de U17 wedstrijd Quintus/VELO-DWS. Daarna om 19.45 treffen Quintus 1 en Dynamico elkaar. Ook zondag begint het toernooi om 9.00 uur en zijn de finales U15, U17 en U19 gepland vanaf 17.30 uur.

AD SPORT/PETER LOTMAN 
Foto: Paul Vis

X