Teambuilding DC 1&2

De Mentale pijler (uit een van de 5 pijlers uit het NHV talentontwikkelingsprogramma), was zaterdag 5 april aan bod voor de speelsters uit de C jeugd 1&2. 

Na een mooie overwinning op VZV (30-25) vertrokken zij naar de locatie van een van onze sponsoren JoGrow (www.jogrow.nl) waar zij werden ontvangen met een gezonde maaltijd.

Na het voorstellen aan de hand van je vingers waren er verschillende sessies bedacht waarin de speelsters elkaar beter konden leren kennen. ‘Als je me echt zou kennen, zou je weten dat…’ was een van de opdrachten die ze aan elkaar mochten vertellen. Niets moest, alles mag. 

Het vertrouwen in- en op elkaar vergroten was een van de doelstellingen van deze avond. 

Irene van de Knaap (oud speelsters van dames 1) begeleide de speelsters bij het eerste deel. Vanuit haar ervaringen die ze opdeed in haar talent volle speelster jaren bouwde zij haar eigen bedrijf Bureau KeK op, waarmee ze talenten kunnen laten groeien.

Na een korte pauze werden de speelsters geconfronteerd met zichzelf en de basis van ons bestaan, ademhaling. Menno Fennema en Miranda van der Zalm deden een korte maar krachtige Ravitatie Empowerment training. 

Op basis van enkele oefeningen uit de zogenaamde Wim Hof methode werden ze daarna geconfronteerd met een bad vol met koud water waar ze zelf een 400kg ijs aan mochten toevoegen (geleverd dankzij een bijdrage van Harry van Paasen van Onwijskoelijs.

Uiteindelijk met onderlinge concentratie en steun hebben alle speelsters het water gevoeld. Voor de ene was kijken voldoende (ondergetekende ) en voor anderen waren de 2 minuten te kort. Een mooi prestatie van allemaal, grenzen verlegd, gevoelens geopend en een mooie basis voor toekomstige prestatie gemaakt.

Alle betrokkenen enorm bedankt voor deze mooie avond! 

Met speciale dank aan Ester Zwinkels voor de organisatie! 

Michel van Dijk 

Trainer/Coach dames DC 1&2

X