Sterke uitbreiding technische staf heren

Quintus heeft de technische staf rond het eerste mannenteam kunnen uitbreiden met twee opvallende namen. Als keeperstrainer is Mike Tadey aangetrokken. Verder heeft de Heulse club, die komend seizoen in de BENE-League uitkomt, de Zwitser Ruben Schelbert kunnen inlijven. De voormalig international wil zijn carrière in Nederland voortzetten en zal een deel van de hersteltraining voor zijn rekening nemen.

Mike Tadey was topkeeper bij diverse clubs in Nederland en België. Hij begon bij het Rotterdamse Atomium’61 en stapte destijds over naar Tachos Waalwijk waar zijn succesvolle loopbaan begon. Via Volendam, eventjes terug in Rotterdam bij Haro vertrok hij in 2012 naar België. Daar kwam hij uit voor Sporting Nelo, Sasja en Olse Merksem waar hij na een succesvolle carrière afscheid nam. Ook was hij geruime tijd Oranje-international.

Na een periode van bezinning gaat Tadey nu weer aan de slag en gaat de keepers van Quintus verder opleiden en begeleiden.

REPUTATIE

De Zwitser Ruben Schelbert heeft een indrukwekkende reputatie in zijn geboorteland. De 32-jarige opbouwspeler kwam uit voor Grasshopper Zürich, RTV Basel en laatstelijk voor topclub Kadetten Schaffhausen. Ook kwam hij ruim dertig keer uit voor de nationale ploeg van Zwitserland. Als actief handballer is hij inmiddels gestopt. Naast de hersteltraining gaat hij samen met jeugdopleider Neso Saponjic de verbinding vormen tussen de jeugdige talenten en de hoofdselectie van Quintus.

Niels van Lier van het Management Team Quintus: ,,Het zijn twee ervaren krachten die veel voor ons team kunnen betekenen. Mike weet alles wat een topkeeper nodig heeft om beter te worden.

En Ruben komt puur voor de hersteltraining en fysieke begeleiding. Hij heeft zelf op het hoogste niveau gehandbald en weet daar dus alles van. Via het netwerk van Jan van Kester  is hij bij ons gekomen. Hij wilde voor de verdere ontwikkeling van zijn loopbaan naar Nederland komen en is bij verschillende clubs langs geweest. Uiteindelijk heeft hij voor Quintus gekozen. Onze ambities en de plannen die wij hebben, gaven voor hem de doorslag.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN

X