STERK HERSTEL VROUWEN QUINTUS

Na de nederlaag in de inhaalwedstrijd tegen koploper VOC Amsterdam herstelden de vrouwen van Quintus zich tegen BFC. Met 25-39 was het team van coach Fred Michielsen duidelijk veel sterker dan de Limburgse thuisploeg. Bij de rust was het al 12-21. ,,Toch nog een kritisch puntje”, aldus Michielsen. ,,We hebben te veel doelpunten tegen gekregen.”

De coach had daar wel een verklaring voor. ,,Dat kwam, omdat de wedstrijd redelijk makkelijk verliep. Dan wordt het lastig om de focus vast te houden. Voordeel is wél, dat iedereen heeft kunnen spelen.”

Quintus miste de belangrijke speelsters Celine Michielsen, Lexie Louwerens en Jill Strik. Jill van den Berg, die via de A1 en het opleidingsteam doorstroomde, kreeg haar kans. Zij debuteerde prima met drie treffers vanuit de linkerhoek.

Michielsen: ,,Het duel met VOC kwam te vroeg. Zeker na vier weken geen competitie in verband met corona en de feestdagen. De komende weken ligt onze focus op het behouden van de derde plaats, die belangrijk is voor de nacompetitie.” 

Mirthe de Jong, Anouk Zwinkels, Amber Verbraeken en Fem Boeters waren de meest scorende speelsters in de Westlandse formatie.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X